Gradsko pozorište: Premijera „Razrednog neprijatelja“ u petak

  23 mart 2021
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Premijera predstave „Razredni neprijatelj“ Dramskog studija mladih održaće se 26. marta, od 19 časova, najavljeno je iz Gradskog pozorišta Bečej.

Predstava „Razredni neprijatelj“ rađena je po poznatom dramskom tekstu britanskog pisca Najdžela Vilijamsa. Ovaj komad, često izvođen u omladinskim pozorištima širom planete, govori o nasilju među maloletnicima, ali pre svega o odnosu društva prema mladima.

Glas ovih napuštenih i zapuštenih mladih ljudi, gotovo zaboravljenih od svih – pre svega od roditelja, a onda i institucija i samog sistema – može da se čuje jedino kroz sočan i eksplicitan jezik buke i besa. A iza agresije i nasilja krije se vapaj ranjenih duša, po rođenju predodređenih za nesreću, kao skriveni poziv u pomoć onih koji su prepušteni sami sebi, zaboravljeni u najgoroj učionici najgore škole – u najgorem vremenu.

Ovaj izvanredni pozorišni komad o nasilju u društvu – ali i o nasilju društva – aktuelniji je nego ikad, s obzirom na to da smo okruženi agresivnim i nasilnim ponašanjem sa svih strana: u školi, na poslu, na ulici, na stadionima, na televiziji, pa čak i u parlamentu. Osam srednjoškolaca pokazaće ima li izlaza iz tog začaranog kruga.

Režija: Igor Pavlović. Igraju: Teodora Zdravković, Vanja Bojović, Stasja Štrbački, Katarina Milić, Katarina Jakić, Gordana Adamov, Andrija Dimitrov, Boris Dimitrijević i Dimitrije Tucakov.

Drugo izvođenje predstave zakazano je za 27. mart, od 19 časova.

„S obzirom na novonastale okolnosti i na dodatno smanjenje broja publike, molimo za razumevanje sve koji su do sada nabavili ili rezervisali karte – biće neophodno publiku rasporediti na ova dva igranja. Dolazak u petak ili u subotu morate potvrditi putem mejla Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili na broj telefona: 021 6915 336 (od 8-14 časova). Oni koji žele da im se vrati novac od karata, to mogu da učine u prostorijama Gradskog pozorišta“, saopšteno je iz pozorišta.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija