Od sutra u opštini Bečej: Vakcinacija kineskom vakcinom bez zakazivanja

  06 april 2021
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Građani opštine Bečej od sutra će moći da se vakcinišu kineskom Sinofarm vakcinom bez prethodnog zakazivanja preko e-uprave.

U Bečeju je do sada ukupno vakcinisano 9.425 građana, od kojih je prvu dozu primilo 5.264, a obe doze 4.161 građanin.

Na punktu za vakcinaciju u sportskom centru u Bečeju 7. aprila od 8 do 13 časova Sinofarm vakcinom mogu da se vakcinišu građani bez zakazivanja i prijavljivanja. Istog dana, od 13 do 18 sati, to će moći da učine i građani Bačkog Gradišta, a 8. aprila će akcija vakcinacije bez prijavljivanja biti organizovana u Bačkom Petrovom Selu od 13 do 18 časova.

U Bečeju se vakcinacija obavlja u sportskom centru, a u Bačkom Gradištu i Bačkom Petrovom Selu biće organizovana u tamošnjim ambulantama Doma zdravlja.

Građani koji žele da se vakcinišu bez zakazivanja treba imaju prebivalište u Srbiji i da ponesu ličnu kartu.

Imunizacija građana koji su se prijavili preko e-uprave obavljaće se po unapred utvrđenom redosledu.

„Najbolji i jedini način borbe protiv kovida-19 je vakcinacija. Zbog toga je odlučeno da se vakcinaciji da zamah, da se pojača i da se napravi akcija Vratimo zagrljaj. Sutra, 7. aprila, je inače Svetski dan zdravlja, pa je i to jedan od povoda da pojačamo vakcinaciju“, rekla je direktorka Doma zdravlja Kosana Nešić.

Imajući u vidu broj kompletno vakcinisanih građana, oko 4.000, u odnosu na ukupan broj stanovnika opštine Bečej, reč je o prilično malom procentu.

„Zagovornik sam vakcinacija i kao lekar i specijalista ne mogu a da ne vidim da je to nama jedini spas i jedini način borbe. Uvek može bolje, ali mislim da je postignut cilj u tom smislu što su vakcinu dobile kategorije koje su najugroženije. To su starije osobe sa komorbiditetima i u tom smislu je cilj postignut, jer je u broju vakcinisanih ogroman procenat upravo tih osoba. Samim tim to je velika stvar“, rekla je direktorka Doma zdravlja.

Imunizacija građana u Bečeju rađena je i na terenu, vakcinisano je oko stotinu nepokretnih i teško pokretnih građana.

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija