Za zelene površine 21 milion, a korov u Goranskom parku

  07 april 2021
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Građani su prve dane proleća dočekali u šetnji. Svakodnevno je sve više šetača na obali Tise i u Goranskom parku.

„Glavna ulica“ i njena okolina u Goranskom parku je uređena, šetači mogu da prođu.

Međutim, stazama na obodima parka nemoguće je proći, sve je zaraslo u travu i žbun, mnogo je trulih stabala, orezanih i na terenu ostavljenih manjih i većih grana.

Jedna od ne tako davno izgrađenih staza je već propala, informativne table pored stabala su polomljene, a u parku su ponovo polomljene pojedine, nedavno sanirane, svetiljke.

Takav Goranski park sasvim sigurno nije za ponos, već govori o odnosu prema zajedničkoj imovini, ali i o tome da nadležni nisu zainteresovani čak ni za odnošenje orezanih i/ ili polomljenih grana i grančica.

Održavanje zelenih površina na teritoriji opštine Bečej posao je Javnog preduzeća Komunalac, tu spada i Goranski park.

Održavanje zelenih površina ne obavljaju samo radnici Komunalca, već to preduzeće u procesima javnih nabavki angažuje izvođače posla. U programu rada Komunalca za 2021. godinu navodi se da se za sezonsko cveće i sadnice planira potrošiti 2,2 miliona dinara, za mašinsko košenje 17 miliona dinara i za orezivanje 2 miliona dinara.

Podsetimo da do kraja jula prošle godine zaključenim ugovorima u postupcima javnih nabavki Javno preduzeće Komunalac za usluge košenja trave, orezivanja drveća i za sadnice i cveće potrošilo ukupno 21,5 miliona dinara, to jest 182.978 evra.

K.D.F. (Ceo tekst pročitajte u Bečejskom mozaiku koji je na kioscima od 2. aprila)

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija