Koronavirus u Bečeju: Rast broja registrovanih slučajeva zaraze

  09 april 2021
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Na teritoriji opštine Bečej u poslednja 24 časa prisustvo koronavirusa potvrđeno je kod 37 osoba, a troje građana je upućeno na bolničko lečenje.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje Vojvodine u epidemiji kovid-19 u opštini Bečej zaključno sa 8. aprilom oboleo je ukupno 2.862 građana. Broj registrovanih aktivnih slučajeva zaraženih kovidom-19 juče je bio 812, navodi se u izveštaju Štaba za vanredne situacije opštine Bečej. Dan ranije broj registrovanih slučajeva bio je 786.

U kovid ambulanti bečejskog Doma zdravlja juče je antigenskim testom testirano 69 građana, a 28 rezultata (40,5 odsto) je bilo pozitivno na kovid-19.

U poslednja 24 časa troje građana je upućeno na bolničko lečenje.

Iz Instituta za javno zdravlje Vojvodine stigao je 33 rezultat PCR testa – 9 pozitivnih (27,2 odsto) na koronavirus.

Uzorkovano je 16 PCR testova i poslato na analizu u Institut za javno zdravlje Vojvodine.

Građani za koje se sumnja da su zaraženi ili da su bili u kontaktu sa zaraženima, upućeni su u četrnaestodnevnu izolaciju.

Prema planu vakcinacije Instituta za javno zdravlje za danas je planirano da se na Punktu za imunizaciju građana 250 građana vakciniše prvom dozom vakcine Sinofarm (koji su zakazani) i 100 građana takođe Sinofarmom koji nisu prijavljeni preko portala e-uprave. Trebalo bi da dana 130 građana primi drugu dozu vakcine Sinofarm.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija