Raspisan konkurs za Majske igre: Termin održavanja festivala zavisi od epidemije

  15 april 2021
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Organizacioni odbor Majskih igara raspisao je konkurs za učešće na 63. Majskim igrama koje bi trebalo da se održe od 17. do 21. maja.

Postoji mogućnost, zavisno od epidemiološke situacije, da vreme održavanje festivala bude pomeren za jun ili septembar, ali se organizator nada da će Međunarodni festival scenskog stvaralaštva za decu i mlade ipak biti održan u prvobitno najavljenom terminu.

Pravo učešća na festivalu koji je takmičarskog karaktera, imaju dramske grupe i dramski studiji pri školama, kulturno-obrazovnim centrima, institucijama kulture, kulturno-umetničkim društvima i organizacijama mladih.

Pravo učešća, u kategoriji dečjih pozorišnih predstava, imaju predstave u kojima mogu učestvovati glumci od 7 do 15 godina starosti. Pravo učešća, u kategoriji predstava za mlade, imaju predstave u kojima mogu učestvovati glumci od 15 do 27 godina.

U ovoj kategoriji dozvoljeno je učešće starijih ili mlađih glumaca samo u slučajevima kada to zahteva uloga (do 15 odsto) i oni ne mogu konkurisati za nagrade. Prijave se dostavljaju Organizacionom odboru Majskih igara najkasnije do 23. aprila.

Nakon toga selektor (ili umetnički savet) festivala, obavlja selekciju najviše 12 predstava koje će učestvovati na Majskim igrama.

Pored prijave Organizacionom odboru se dostavlja link na kojem se može pogledati predstava (ili CD sa snimljenom predstavom).

Rezultati selekcije biće objavljeni najkasnije do 30. aprila.

Žiri festivala dodeljuje Zlatni, Srebrni i Bronzani paž, priznanja za najuspešniju žensku, mušku i epizodnu ulogu, režiju, kostimografiju, scenografiju, originalnu muziku i masku. Nagrade se dodeljuju u obe takmičarske kategorije.

Opširnije informacije mogu se naći na sajtu Gradskog pozorišta Bečej http://pozoristebecej.rs/majskeIgre.php.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija