Podaci o koronavirusu: Više od 100 aktivnih slučajeva manje nego dan ranije

  21 april 2021
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Na teritoriji opštine Bečej 20. aprila je prisustvo koronavirusa antigenskim i PCR testovima potvrđeno kod 15 osoba, a dvoje građana je upućeno na bolničko lečenje.

U kovid ambulanti Doma zdravlja 20. aprila antigenskim testom testirano je 42 građana – 10 rezultata je bilo pozitivno na kovid-19.

Iz Instituta za javno zdravlje Vojvodine 20. aprila je stiglo 40 rezultata PCR testova, od kojih je 5 pozitivno na koronavirus.

Uzorkovano je 20 PCR testova i poslato na analizu na Institut za javno zdravlje.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje Vojvodine u epidemiji kovid-19 u opštini Bečej zaključno sa 20. aprilom oboleo je ukupno 3.112 građana. Broj registrovanih aktivnih slučajeva zaraženih kovidom-19 juče je bio 323, a dan ranije 454, podaci su iz dnevnog izveštaja Štaba za vanredne situacije opštine Bečej.

Građani za koje se sumnja da su zaraženi ili da su bili u kontaktu sa zaraženima, upućeni su u četrnaestodnevnu izolaciju.

Danas bi prema planu vakcinacije Instituta za javno zdravlje na punktu za imunizaciju građana u Bečeju 128 građana trebalo da primi prvu, a 72 osobe drugu dozu vakcine Fajzer.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija