Koronavirus u Bečeju: Broj aktivnih slučajeva 335, četvoro građana u bolnici

  22 april 2021
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Na teritoriji opštine Bečej 21. aprila je prisustvo koronavirusa antigenskim i PCR testovima potvrđeno kod 10 osoba, a četvoro građana je upućeno na bolničko lečenje.

U kovid ambulanti Doma zdravlja 21. aprila antigenskim testom testirano je 36 građana – 6 rezultata je bilo pozitivno na kovid-19.

Iz Instituta za javno zdravlje Vojvodine 20. aprila je stiglo 30 rezultata PCR testova, od kojih je četiri pozitivno na koronavirus.

Uzorkovano je 20 PCR testova i poslato na analizu na Institut za javno zdravlje.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje Vojvodine u epidemiji kovid-19 u opštini Bečej zaključno sa 21. aprilom oboleo je ukupno 3.125 građana. Broj registrovanih aktivnih slučajeva zaraženih kovidom-19 juče je bio 335, a dan ranije 323, podaci su iz dnevnog izveštaja Štaba za vanredne situacije opštine Bečej.

Građani za koje se sumnja da su zaraženi ili da su bili u kontaktu sa zaraženima, upućeni su u četrnaestodnevnu izolaciju.

Danas bi prema planu vakcinacije Instituta za javno zdravlje na punktu za imunizaciju građana u Bečeju 160 građana trebalo da primi prvu, a 129 drugu dozu vakcine SputnikV.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija