Periodični izveštaj o koronavirusu: U Bečeju 30 aktivnih slučajeva inficiranih

  28 maj 2021
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Na teritoriji opštine Bečej u poslednjih 11 dana – od 17. do 27. maja – prisustvo koronavirusa antigenskim i PCR testovima potvrđeno je kod 13 osoba, a šestoro građana je upućeno na bolničko lečenje.

U kovid ambulanti Doma zdravlja za 11 dana antigenskim testom testirano je 244 građana (dnevno od 7 do 47), a 11 rezultata je bilo pozitivno na kovid-19. Dnevno se radilo od 7 do 47 antigenskih testova.

Broj pozitivnih na koronavirus na dnevnom nivou nije više od 3.

Od 17. do 27. maja uzorkovano je 108 PCR testova od kojih je 28 rezultata bilo negativno, a u tom vremenskom periodu je iz Instituta za javno zdravlje Vojvodine stiglo još 67 rezultata PCR testa – 2 rezultata su pozitivna.

Broj pozitivnih građana na koronavirus na PCR testovima dnevno je nula ili jedan.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje Vojvodine u epidemiji kovid-19 u opštini Bečej zaključno sa 27. majom oboleo je ukupno 3.310 osobe. Broj registrovanih aktivnih slučajeva zaraženih kovidom-19 27. maja bio je 30, a 17. maja 59, podaci su iz dnevnih izveštaja Štaba za vanredne situacije opštine Bečej.

Građani za koje se sumnja da su zaraženi ili da su bili u kontaktu sa zaraženima, upućeni su u četrnaestodnevnu izolaciju.

Od 17. do 27. maja građani opštine Bečej su imali priliku da bez zakazivanja prime vakcine Sinofarm ili Sputnik, a nastavljena je i imunizacija zakazanih preko portala e-uprave vakcinama AstraZeneka, Sinofarm i Fajzer.

Po podacima Javnog preduzeća Komunalac u 2021. godini, od 1. januara do 15. maja, pogrebna služba preduzeća obavila je 238 sahrana – od tog broja u 46 slučajeva je korišćen limeni uložak (tako se sahranjuju oni koji su preminuli od zaraznih bolesti).

S obzirom na to da iz Doma zdravlja Bečej i Štaba za vanredne situacije lokalne samouprave od početka pandemije koronavirusa 2020. godine do danas nijednom nije saopšten broj umrlih na teritoriji opštine od posledica kovida-19, redakcija Bečejskog mozaika oslanja se na podatke iz Javnog preduzeća Komunalac.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija