Javni poziv ministarstva: Bečejci bez novca za zamenu stolarije

  05 jul 2021
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Ministarstvo rudarstva i energetike nije odobrilo opštini Bečej novac za finansiranje programa energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova koji sprovode lokalne samouprave, a to znači da građani opštine Bečej ove godine neće imati mogućnost da uz subvenciju države – polovinu novca obezbeđuju opštine i država, a drugu polovinu građani – zamene stolariju, izoluju svoje objekte i unaprede uslove grejanja u stanovima i kućama.

Novčanu podršku na javnom pozivu Ministarstva rudarstva i energetike dobilo je 67 lokalnih samouprava, a konkurisalo je 88. Dobitnicima biće obezbeđeno ukupno 224,3 miliona dinara.

Prijava opštine Bečej na javni poziv ministarstva odbačena je kao neuredna, piše u rešenje ministarstva.

Naime, bečejska opština u okviru pisane forme prijave nije podnela izvod iz opštinskog budžeta za tekuću fiskalnu godinu sa opredeljenim sredstvima za sufinansiranje mera energetske efikasnosti stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova, a to je bilo jedan od uslova javnog poziva.

Podsetimo na to da opština Bečej u svojim budžetima godinama unazad ne predviđa novac za energetsku efikasnost.

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović je ranije izjavila da veruje da će sledeće godine za finansiranje programa energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova biti na raspolaganju 100 miliona evra.

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija