Smrt J.M. na ulici još se istražuje: Predmet preuzelo Više tužilaštvo

  10 septembar 2021
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Dvadesetjednogodišnji J.M. iz Bečeja poginuo je pre više od dve nedelje u Novom selu, kada se u toku noći vraćao kući sa posla. Do 10. septembra nisu utvrđeni svi okolnosti tragičnog događaja.

Nesreća se dogodila u toku noći između 23. i 24. avgusta tako što je, pretpostavlja se – policija nije izdala saopštenje o tragediji – na mladića pala žica koja je visila sa stuba i da je to dovelo do strujnog udara.

Predmet je preuzelo Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu i više nije u nadležnosti Osnovnog javnog tužilaštva u Bečeju.

Pre nego što je slučaj preuzet, zamenik javnog tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Bečeju Đorđe Jovičić je 3. septembra za Bečejski mozaik izjavio da je tužilaštvo naložilo hitno postupanje.

Rekao je da je data naredba veštaku odgovarajuće struke za veštačenje kako bi se utvrdili detalji i okolnosti na mestu nesreće, dat je nalog za obdukciju, kao i nalog policiji da prikupi podatke o događajima koji su prethodili nesreći.

Nakon nalaza veštaka će se utvrditi okolnosti tragičnog događaja i, ako se pokaže odgovornost neke javne ustanove, biće pokrenut adekvatan postupak, rekao je Jovičić i dodao da se nalaz veštaka očekuje za desetak dana.

Redakcija Mozaika je u vezi sa ovim tragičnim događajem 7. septembra uputila pitanja Višem javnom tužilaštvu u Zrenjaninu, a u odgovoru zamenika javnog tužioca Branislava Tatića se navodi „da se nakon izvršenog uviđaja i drugih preduzetih radnji od strane Osnovnog javnog tužilaštva u Bečeju, dalje postupanje nalazi u nadležnosti Višeg javnog tužilaštva u Zrenjaninu“.

Tatić je napisao da je „u toku preduzimanje daljih radnji radi prikupljanja potrebnih obaveštenja, u kom cilju je određeno i elektro-tehničko veštačenje. Nakon što prikupljanje svih neophodnih podataka u vezi sa navedenim događajem bude kompletirano, biće doneta odgovarajuća javnotužilačka odluka“.

Majka stradalog mladića Irena Marić prošlog petka rekla je za Bečejski mozaik da porodica ne raspolaže nikakvim informacijama, osim nalaza obdukcije u kom se, kako je rekla, navodi da je uzrok smrti udar struje.

Tragični događaj je uznemirio javnost Bečeja i na Fejsbuku je osnovana grupa „Pravda za Jovana“, a u toj grupi okupljeni građani – ima ih oko 1.800 – za 12. septembar najavili su skup podrške porodici nastradalog mladića.

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija