Az elméleti tudás hasznosítása: Interaktív kert a Petőfi iskolában

  01 decembar 2021
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskolában többhavi munka eredményeként november utolsó napján beindult az Iskola a kertben, kert az iskolában elnevezésű program, azaz az interaktív kert, ahol lehetőség lesz fejleszteni a gyerekekben a természetben zajló folyamatokról való gondolkodást, a természet szeretetét, a türelmet, a matematikát, a felelősségvállalást, a főzést és az egészséges táplálkozást.

Az egyedi interaktív kert az Oktatási Minisztérium, a Kertészek Egyesülete Zenta, az óbecsei Bratstvo Általános és Középiskola, az adományozók, tanárok, kollégák és diákok segítségével valósult meg.

A programmal a Kertészek Egyesülete pályázott, értéke pedig 200 000 dinár.

Potrebić Tőzsér Gabriella, a Petőfi Sándor iskola igazgatónője elmondta, hogy a diákokat különféle kérdések, feladatok, megfigyelések, csoportmunkák várják majd szerb és magyar nyelven.

„A kertben levendula, gyógynövények, teanövények lesznek, ezeket értékesíteni is kívánjuk majd a PefiPrint nyomda által nyomtatott csomagolásban, a magaságyásokban pedig zöldségféle lesz, amit a PefiFood konyhájában fel is használnak majd a gyerekek“, mondta Potrebić Tőzsér.

Az iskola a kertben, kert az iskolában projekt alapötletét az a tény adta, hogy a mai gyerekek életében minimálisra csökkent az az idő, amit a természetben töltenek – ez fokozottan igaz a világjárvány idején.

Az iskola a kertben, kert az iskolában projekt célja, hogy az általános iskolás gyerekek természetismeret és biológia órán megszerzett elméleti tudását a gyakorlatban is hasznosíthatóvá tegye.

A kert „ünnepélyes megnyitóján“ jelen volt Vicsek Annamária oktatási államtitkár is.

F.D.K. (Fotó: Kovács Szilvia és Varró Tódor)

A teljes cikk a Becsei Mozaik legújabb számában, amely december 3-tól már kapható lesz az újságárusoknál.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija