Nezvanični rezultati referenduma: U Bečeju je za „da“ glasala većina izašlih

  17 januar 2022
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U opštini Bečej je većina izašlih građana 16. januara glasala za „da“ na referendumu o izmenama Ustava Srbije u delu o pravosuđu, nezvanični su podaci redakcije Bečejskog mozaika.

Izborna komisija opštine Bečej do danas ujutro nije saopštila preliminarne rezultate glasanja, a po nezvaničnim podacima Bečejskog mozaika za „da“ je glasalo oko 58,5 odsto Bečejaca, a „ne“ je reklo oko 40 odsto.

Nakon završetka referendumskog glasanja nema tačnog podatka o izlaznosti, po nezvaničnim podacima ona je oko 24 procenta (glasalo je nešto više od 7.700 građana).

Na teritoriji opštine Bečej pravo glasa imalo je 31.969 građana.

U Srbiji, prema saopštenju Republičke izborne komisije, prema podacima obrađenim sinoć do 22.30 časova, na osnovu obrađenih 34,68 odsto glasačkih mesta, za „da“ je glasalo 61,84 odsto - ukupna izlaznost, po preliminarnim rezultatima RIK-a bila je 30,63 odsto. 

Pre RIK-a se oglasio predsednik SNS-a i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je saopštio da je za „da“ na referendumu o promeni Ustava Srbije glasalo 60,48 odsto izašlih građana, dok je prema podacima organizacije CRTA za „da“ glasalo 57,4 odsto građana upisanih u birački spisak.

Podaci za Beograd su nešto drugačiji od ukupnih rezultata referenduma – za „ne“ je u Beogradu glasalo 54 odsto izašlih građana, a za „da“ je glasalo 45 odsto.

U Novom Sadu je, po podacima do kojih je došao 021.rs, na osnovu 86 odsto prebrojanih biračkih mesta, odgovorom „ne“ je glasalo više od 53 odsto Novosađana, a „da“ je reklo njih 46 odsto.

Pravo glasa u Srbiji  imalo je 6.510.323 građana.

Građani Srbije su se na pitanje „Da li ste za potvrđivanje akta o promeni Ustava Republike Srbije“ izjašnjavali zaokruživanjem odgovora „da“ ili „ne“.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija