Megtartották a KMV körzeti versenyét: Hét óbecsei a döntőben

  25 mart 2022
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

AZ 55. Középiskolások Művészeti Vetélkedőjét április 8-a és 10-e között szervezik meg az óbecsei Városi Színházban.

Az óbecsei elődöntőt március 11-én tartották meg a Gimnázium épületében. A zsűriben Rókus Zoltán színművész, a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának tagja, Kancsár Izabella, a Magyar Szó újságírója és Ricz Róbert újságíró, a Petőfi kultúrkör elnöke kapott helyet.

„Szomorú vagyok, mert csak heten, a Gimnázium öt tanulója és a Műszaki Iskola két tanulója vett részt az elődöntőn. A zsűrinek nem volt nehéz dolga, mindenkit továbbjuttatott a döntőbe, de azért tudtunk tanácsokat adni a versenyzőknek, hogy mit lehetne javítani a produkciójukon, színesíteni, érdekesebbé, élvezhetőbbé tenni azokat”, mondta Ricz Róbert.

A beszédművészeti vetélkedőn ketten képviselik körzetünket a döntőn, versmondásban Gál Noémi, prózamondásban pedig Deák Evelin.

Az irodalmi vetélkedőn öt óbecsei középiskolás vesz majd részt, önálló verssel Gyömbér Szintia és Majoros Lara, novellával Drapos Evelin és Krémer Martina, értekező prózával pedig Liptai Kovács Mariann.

Időközben az 55. KMV első pályázata már lezárult, a plakátpályázaton első helyezett lett az óbecsei, de Zentán tanuló Lázár Lea, így az ő munkája hirdeti az idei vetélkedőt Vajdaság szerte.

Második lett Selymesi Nikoletta, a harmadik helyezett pedig Forgó Loretta. A plakátpályázat közönségdíjasa Pajor Tímea.

A zsűri tagjai Szerda Zsófi fotós, újságíró, Sárkány Balázs szobrászművész és Bolyos Szenti Lilla grafikus voltak.

B.M. (Fotó: ÓG)

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija