Goranski park: Kada će biti teretane na otvorenom?

  24 avgust 2022
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Tokom leta će u Goranskom parku, unutar trim staze, biti izgrađena teretana na otvorenom. Vrednost radova je 5 miliona dinara, a finansiraju ih Ministarstvo omladine i sporta i opština Bečej, najavljeno je u maju iz lokalne samouprave.

Javna nabavka za teretanu na otvorenom okončana je u prvoj polovini jula meseca.

Opštinska uprava Bečej je posao nabavke i radove na montaži kružne teretane na otvorenom dodelila grupi ponuđača „Godea Company“ i „D sport system“ d.o.o. iz Novog Sada za 3.390.933 dinara (4.037.252 dinara sa PDV-om).

U postupku javne nabavke još jedna grupa ponuđača je dala ponudu, vrednu 3.577.033 dinara (4.292.439 dinara sa PDV-om), te je izabrana jeftinija ponuda.

Procenjena vrednost nabavke bila je 4.236.710 dinara.

Rok za postavljanje teretane na otvorenom je 180 dana, te je sva prilika da njena izgradnja neće biti okončana tokom leta.

Član Opštinskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam Dane Mandić ranije je za Bečejski mozaik govorio o tome kakva će biti teretana i kada bi trebalo da bude izgrađena: „Ministarstvo omladine i sporta na konkursu je podržalo projekat opštine Bečej, izgradnju teretane na otvorenom u Goranskom parku, sa 3,2 miliona dinara. Opština Bečej je odlučila da sufinansira taj projekat do 5 miliona dinara. Taj projekat je nešto što je u planu kao nastavak izgradnje trim staze od 2018. godine – i na predlog sportista, klubova, onih koji tu treniraju i rekreiraju – jer u mnogim gradovima u Srbiji, u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, u parkovima gde postoje trim staze postoje i trim stanice. To su sprave koje služe da nakon trčanja nastavite trenažni proces na jedan drugi način, tako da je to drugi deo priče koja već postoji u Goranskom parku. Biće izgrađena moderna teretana sa mekanom podlogom unutar trim staze, blizu postojećeg objekta sa smeštajnim kapacitetima privatnog korisnika, jer smatramo da je tu najbezbedniji deo parka. Teretana će biti ograđena i biće obezbeđena i kamerama i postojaće i antivandal sistem da se sprave ne mogu tek tako oštećivati i uništiti, dakle, mislili smo i na to“.

R.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija