Skupština: V.d. direktora Komunalca, javno-privatno partnerstvo za zelenilo

  08 septembar 2022
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Sednica Skupštine opštine Bečej sazvana je za sutra, 9. septembar, a na dnevnom redu su usvajanje godišnjih likvidacionih izveštaja JP Direkcija za izgradnju u likvidaciji i Link FTO d.o.o. za tehničko obezbeđenje Bečej u likvidaciji za 2021. godinu.

Izveštaje bi odbornicima trebalo da predstavi nekadašnji direktor JP Direkcija za izgradnju i sadašnji likvidacioni upravnik obe firme Goran Matić.

Dva dana pre održavanja zasedanja lokalnog parlamenta dopunjen je dnevni red drugom izmenom programa poslovanja JP Toplana za 2022. godinu i predlogom odluke o davanju saglasnosti i odobravanju projekta javno-privatnog partnerstva za obavljanje usluge održavanja javnih zelenih površina na teritoriji opštine na koji je Komisija za javno-privatno partnerstvo RS dalo pozitivno mišljenje.

Na teritoriji opštine održavanje javnih zelenih površina trenutno obavlja JP Komunalac, tako što 20 odsto posla obavljaju radnici javnog preduzeća, a 80 odsto radi preduzeće kome je posao dodeljen u postupku javne nabavke.

Ukoliko se realizuje projekat javno-privatnog partnerstva, opština će posao održavanja javnih zelenih površina na 5 godina poveriti privatnom partneru, a rashodi opštinskog budžeta će biti slični kao i sada, jer opština finansira održavanje zelenih površina.

Odbornici lokalnog parlamenta trebalo bi da donesu nekoliko rešenja o pokretanju postupaka za otuđenje nepokretnosti iz javne svojine opštine Bečej, zatim da konstatuju da je direktor JP Komunalac Željko Plavšić podneo ostavku nedugo nakon reizbora na mesto direktora, te da za v.d. direktora, po predlogu odborničke grupe SNS, imenuju zaposlenog u Komunalcu Jovana Ječanskog.

Na dnevnom redu sednice Skupštine opštine su i obrazovanje Komisije za sprovođenje postupka ocenjivanja i rangiranja kandidata za članove nadzornog odbora javnog preduzeća čiji je osnivač opština, imenovanje novog člana Nadzornog odbora JP Vodokanal, razrešenje i imenovanje članova Upravnog odbora PU „Labud Pejović“, kao i članova školskih odbora u pojedinim školama.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija