Predsednik Skupštine Vojvodine: Moguć dogovor DS-a i SNS-a oko Vlade Vojvodine

  26 septembar 2014
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Predsednik Skupštine Vojvodine i Stranke vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor kazao je da je dogovor Demokratske stranke i Srpske napredne stranke oko oblika Vlade u Vojvodini moguć.

 

"Ne mogu s potpunom sigurnošću da tvrdim da će dogovor biti postignut, ali su velike šanse", kazao je Pastor u intervjuu za dnevni list "Večernje novosti".

Govoreći o insistiranju SNS-a na formiranju tehničke Vlade u Vojvodini i odbijanju DS-a da napravi koncentrisanu Vladu, koju on predlaže, Pastor je kazao da je do sada razgovarao sa predstavnicima obe stranke i da ni jedna od njih nema "zabetonirane stavove".

"Za razliku od javno izrečenih stavova u razgovorima sa strankama, u koje nije uključena javnost, nema zabetoniranih stavova ni na jednoj strani", kazao je Pastor za "Novosti".

Pastor je objasnio i da je njegova stranka (SVM) odbila da podrži Deklaracija o ustavnim promenama jer takva pitanja nikako ne bi smela da se rešavaju na prečac i da je potrebno pokrenuti široku društvenu raspravu.

On je kazao da u Deklaraciji ima mnogo spornih stvari, jer, prema njegovoj oceni, taj dokument odražava mišljenje samo dela Skupštine Vojvodine, a posebno je nejasno "kako predlagači doživljavaju pitanje finansiranja i svojine pokrajine".

On je u intervjuu kazao da je Ustav veoma složena i ozbiljna stvar "za koju ne bi smeli da budu presudni odnosi tipa ko je s kim partner, a ko opozicija, pošto je reč o pitanjima koja su trajnija i značajnija nego aktuelna partnerstva".

Beta (26. septembar 2014.)

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija