Javne nabavke - Rakete do kraja nedelje

  11 jul 2014
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Postupak nabavke protivgradnih raketa za opštinu Bečej pokrenut je tokom leta prošle godine, ali zbog komplikovane procedure, kako su objasnili nadležni u lokalnoj samoupravi, nije bio okončan.

 

Poziv za javnu nabavku protivgradnih raketa za opremanje protivgradne službe raspisan je i 2. jula ove godine. Postupak bi trebao biti okončan do kraja ove nedelje i potom će opština Bečej da raspolaže sa 44 protivgradnih raketa, za koje je iz opštinskog budžeta obezbeđeno 2,5 miliona dinara. Svaka od 11 protivgradnih stanica bi trebala da dobije po četiri rakete, a za njihovo lansiranje zadužen je 21 strelac.


Član Opštinskog veća zadužen za poljoprivredu i selo Anđelko Mišković je rekao da nedavna kiša praćena gradom nije napravila štete na usevima jer je protivgradna služba delovala.


„Protivgradne stanice u opštini su ispaljivali rakete koje je obezbedila država, ali to nije dovoljno da ova služba bude operativna tokom cele godine i opština Bečej je pokušala da obezbedi dodatan broj protivgradnih raketa, koje ćemo nadam se, uskoro i dobiti. Za sada nismo imali prijavljene štete od grada“, rekao je Mišković. Prema njegovim rečima, u vezi sa radom protivgradne službe, osim nedostatka raketa, postoji još jedan problem: „Po novom Zakonu o zapošljavanju, ljudi koji su zaposleni ne mogu da budu angažovani dodatno po ugovoru za ovu vrstu posla, i tu nastaje problem zato što su te raketne stanice, recimo, na ’Jezeru’ ili na PIK-ovom ’Novom selu’, a treba da angažujete nove, nezaposlene ljude koji će, kada počne grmljavina, iz Bečeja ići, na primer, 25 kilometara na ’Novo selo’ da ispale raketu. To je van pameti i racionalnosti. Zato smo nekoliko puta od protivgradne stanice Bajša tražili da nam dostavi dopis i spisak strelaca. Dobijeno je rešenje i objašnjenje da se tokom vanredne situacije ipak angažuju postojeći ljudi. Vanredna situacija je prošla, oni imaju ugovor koji će trajati još godinu dana, a nakon toga  protivgradna služba će ponovo imati problem zbog zapošljavanja strelaca za protivgradnu službu“.

                 
LJ.M.

 

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija