Četvrti dan Dečje nedelje: Uspešna akcija „Teddy bear hospital“

  09 oktobar 2014
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Danas (9. oktobar), četvrtog dana Dečje nedelje, pored „Otvorenog dana u gradskoj kući“ i prijema srednjoškolaca kojima je demonstriran rad uslužne kancelarije, edukativnih radionica u Gradskom muzeju, veliko interesovanje dece, ali i učitelja i vaspitača imala je nova akcija nazvana „Teddy bear hospital“ koju su tokom prepodneva organizovali učenici OŠ „Sever Đurkić“ i Dom zdravlja, u gornjem parku kod Dečjeg dispanzera. Naime, ideja je bila da se na zabavan način i kroz igru deca oslobode straha od posete lekaru, te su „deca-lekari“ lečili mede, lutke, kuce, mace i ostale omiljene igračke. Akcija je bila veoma uspešna i dalo bi se očekivati da će postati deo ustaljenih aktivnosti u okviru programa Dečje nedelje.


A u 17 časova u Galeriji „Krug“ održaće se i humanitarna aukcija slika koje daruju članovi likovne sekcije amatera „Duga“.


U petak, 10. oktobra je završnica Dečje nedelje na gradskom trgu gde će od 14 časova startovati svojevrstan dečji hepening, od „Dečjeg vašara“, „Interkulturale odbojke“, edukativnih radionica, eko modne revije, programa „Pokaži šta znaš“ do uručenja lente „Građanin po meri deteta“.


Lj.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija