Obdanište obeležilo Međunarodni dan tolerancije: Nastupala deca iz dvojezičnih grupa

  20 novembar 2015
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Međunarodni dan tolerancije svečano je obeležen 19. novembra u Gradskom pozorištu dvojezičnim programom u organizaciji Predškolske ustanove „Labud Pejović“.

Svečanost je počela nastupom dečjeg horića „Labud Pejović“ pod vođstvom vaspitačica Nataše Segedinski Nikolić i Dejane Milovanov, a u nastavku su se kroz igru, pesmu i ples predstavili mališani iz dvojezičnih grupa uzrasta od 4 do 7 godina iz vrtića „Kolibri“, „Maslačak“ i „Duga“.
Prisutne je pozdravila potpredsednica Skupštine opštine Bečej Edita Silađi koja je proglasila pobednike na konkursu „Naj, naj Dečja nedelja“ na kom su učestvovale OŠ „Svetozar Marković“ iz Bačkog Gradišta, OŠ „Zdravko Gložanski“, OŠ „Sever Đurkić“, ŠOSO „Bratstvo“, Tehnička škola i OŠ „Šamu Mihalj“ iz Bečeja, kao i istoimena škola iz Bačkog Petrovog Sela, sa svojim sedmodnevnim programima koji su u okviru ustanova realizovale početkom oktobra tokom Dečje nedelje pod sloganom „Podrška porodici – najbolja podrška deci“.
Prvo mesto i novčanu nagradu od 20.000 dinara koju dodeljuje knjižara „Prizma 93“ osvojila je Tehnička škola za sadržaje i aktivnosti koji su osmišljeni i realizovani tokom Dečje nedelje. Drugo mesto i novčana nagrada od 10.000 dinara pripala je PU „Labud Pejović“, a treće mesto i novčana nagrada od 5.000 dinara uručena je OŠ „Šamu Mihalj“ iz Bačkog Petrovog Sela.
Nagrade na likovnom i literarnom konkursu o porodici osvojili su učenici Tehničke škole Žaklina Kovač, Jovana Vujanić, Bogdan Čiplić i Ivan Stepanov.

Lj.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija