Izbori za savete mesnih zajednica: Najviše mesta osvojili kandidati koalicije SNS-SPO

  30 novembar 2015
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Iako izborne komisije do 30. novembra uveče nisu saopštile rezultate izbora u šest mesnih zajednica na teritoriji opštine Bečej, održanih 29. novembra, prema nezvaničnim izvorima saznajemo  da su na izborima najviše glasova osvojili kandidati koje je podržala Srpska napredna stranka u koaliciji sa Srpskim pokretom obnove.

Oni su osvojili su 72 od ukupno 83 raspoloživih mesta u savetima šest mesnih zajednica u opštini Bečej.
Danas je, naime, pokrajinski odbor SNS saopštio da je „od ukupno 83 kandidata za savete u šest mesnih zajednica u opštini Bečej, ubedljivu pobedu odnelo je 72 kandidata iz Srpske napredne stranke“.

Uprkos tome što izbori za savete mesnih zajednica nisu stranački, jer na njima učestvuju pojedinci, ipak postoji mogućnost da te pojedince podrže stranke, a to se u Bečeju upravo i desilo. Osim SNS o tome da imaju svoje kandidate na izborima ranije su govorili i predstavnici Demokratske stranke vojvođanskih Mađara i GG „Pokret za Bečej“, koji su pozvali i Savez vojvođanskih Mađara da im se pridruži na izborima, međutim, SVM to nije učinio.

Prema nezvaničnim podacima, ostalih 11 raspoloživih mesta u savetima mesnih zajednica osvojili su kandidati koje je podržao Savez vojvođanskih Mađara, mada taj podatak sagovornici novinara Bečejskog mozaika iz te stranke nisu mogli sa stopostotnom sigurnošću da potvrde.
Pravo glasa na izborima za savete mesnih zajednica imalo je 32.800 građana, a izlaznost na izborima bila je oko 25 procenata.
Izbori za članove u savetima mesnih zajednica 29. novembra održani su mesnim zajednicama „Ing. Ivan Perišić“ (I MZ), „Todor Dukin“ (II MZ), „Bratstvo-jedinstvo“ (III MZ) iz Bečeja, „8. oktobar“ iz Bačkog Petrovog Sela, Bačko Gradište i Mileševo.
U Mesnoj zajednici „Ing. Ivan Perišić“ biralo se 18 članova saveta, u Mesnoj zajednici „Todor Dukin“ 14 članova, u Mesnoj zajednici „Bratstvo-jedinstvo“ takođe 14, u Bačkom Petrovom Selu u Mesnoj zajednici „8. oktobar“ 12 osoba, u Mesnoj zajednici Bačko Gradište 15 članova, a u Mesnoj zajednici Mileševo-Drljan 10 članova. Za 83 mesta u savetima takmičilo se 190 kandidata.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija