„Izmešteni“ đaci iz škole „Zdravko Gložanski“: Još mesec dana nastava u Gimnaziji

  17 oktobar 2014
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Učenici od petog do osmog razreda Osnovne škole „Zdravko Gložanski“ nastavu i dalje prate u zgradi Gimnazije zbog radova u njihovoj matičnoj školi, uprkos tome što je, prema najavama, rekonstrukcija sanitarnih čvorova i instalacija vodovoda i kanalizacije trebala biti okončana do početka oktobra. Prema rečima direktorice škole „Zdravko Gložanski“ Suzane Đukić, radovi su u završnoj fazi, ali zbog bezbednosti učenika doneta je odluka da đaci do okončanja radova, odnosno 20. oktobra, nastavu imaju u popodnevnoj smeni u Gimnaziji.


„Priključak u dvorištu je urađen, u većini učionica radovi su završeni, toalet na spratu je završen, ali treba da se postave sanitarije, a toalet u prizemlju se i dalje radi. Imali smo sastanak sa izvođačem radova i procenili smo da nije bezbedno da se deca vrate na nastavu u našu školu, jer u hodnicima još uvek ima i materijala i alata. Bila bi velika gužva i bez obzira na pojačano dežurstvo nastavnika i učitelja, nećemo moći da kontrolišemo sve i zbog bezbednosti dece smo odlučili da se ne vrate do okončanja radova, po procenama do 20. oktobra. Radove usporava to što u školi ima dece, to su učenici nižih odeljenja i to što izvođač ne može da radi planiranom dinamikom i intenzitetom, jer ne može 20 radnika istovremeno da radi, nego moramo da se usklađujemo sa nastavom“, objasnila je direktorica škole Suzana Đukić.


Izvođač radova je firma „Imperijal buildings“ iz Novog Sada čiji su radnici počeli poslove u školi 2. septembra, a po ugovoru rok za izvođenje radova je bio 30 radnih dana.


Vrednost investicije je 3.332.187 dinara (3.998.624 dinara sa PDV-om), a novac treba da bude obezbeđen iz opštinskog kredita.

LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija