Predrag Peruničić u Bečeju: Rešenje problema završetka sale u OŠ „Petefi Šandor“

  16 april 2016
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Predrag Peruničić je prilikom posete opštini Bečej 14. aprila između ostalog rekao da će biti rešen problem završetka fiskulturne sale u OŠ „Petefi Šandor“.

Naime, Peruničić je izjavio da su Ministarstvo, Evropska unija, odnosno IPA fondovi, prepoznali potrebe projekta opštine Bečej za opremanjem i rešenjem grejanja fiskulturne sale u OŠ „Petefi Šandor“, ukupne vrednosti 25 miliona dinara i da će do novembra 2016. godine IPA fond raspisati javnu nabavku, a očekuje se da radovi počnu februara ili marta 2017. godine.

Pored toga, u velikoj sali SO Bečej u susretu sa sportistima i sportskim radnicima i čelnicima lokalne samouprave državni sekretar je govorio o novom Zakonu o sportu, koji je na snagu stupio 15. februara, napomenuvši da je on proistekao iz Strategije razvoja sporta na nacionalnom nivou koju je Ministarstvo omladine i sporta donelo pre 4 godine.

„Rezultati su jasno pokazali da je naš strateški pristup imao pozitivnog odjeka: 30 svetskih i evropskih medalja u olimpijskim disciplinama, 621 u svim različitim uzrasnim kategorijama svakako je veliki uspeh. Ovakvi rezultati nas svrstavaju među najbolje sportske nacije u svetu. Kada je reč o razvoju sporta na lokalu, želim da istaknem da je važno da svaka lokalna samouprava ima svoju strategiju, sačinjenu upravo prema sopstvenim specifičnostima", rekao je Peruničić i dodao da će po novom zakonu zdravstveni pregledi za decu od 6 do 14 godina biti besplatni, a visina članarine za maloletnike ne može da bude veća od 10% prosečne zarade na nivou Republike Srbije i dodao da klubovi koji naplaćuju članarinu neće ostvarivati pravo na obeštećenje. On je rekao da od sada nijedna organizacija u oblasti sporta ne može da dobije više od 20% od ukupnog budžeta opredeljenog za sport, a kako bi obezbedilo poštovanje i primena ovog zakona, Ministarstvo omladine i sporta uvešće inspekcijski nadzor u svim lokalnim samoupravama, ocenivši da je zakon dobar zbog toga što reguliše uslove sportske infrastrukture a, između ostalog, obezbeđuje finansije za razvoj mlađih kategorija i štiti mlade sportiste od nepoštenih ugovora sa menadžerima, kao i da je namera ministarstva da omogući što većem broju mladih ljudi da se bave sportom.

Predsednik opštine Bečej Vuk Radojević je pohvalio dobru saradnju sa ministarstvom, rekavši da lokalna samouprava ulaže u razvoj sporta. „Ulagali smo u sportske rekvizite. Angažovali smo mlade Difovce - profesore bez posla, da obilaze učenike od prvih do četvrtih razreda osnovnih škola i popularizuju sport u opštini Bečej. U planu je i izgradnja trim staze u Goranskom parku čija će realizacija uskoro da počne."

Predstavnici bečejskih sportskih klubova su govorili o problemima sa kojima se suočavaju u radu, kao i o nedoumicama u vezi sa primenom novog Zakona o sportu, a nakon radnog dela sastanka Predrag Peruničić je predstavnicima i sportistima rukometnog, košarkaškog, odbojkaškog i vaterpolo kluba uručio lopte.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija