Rasveta u Gornjem parku: Novo svetlo kod dispanzera

  14 jun 2013
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Postavljanje javne rasvete u Gornjem parku kod Dečjeg dispanzera počelo je 5. juna, a posao treba da bude završen u roku od 30 dana. Izvođač radova je firma „Elektroliv“ iz Bečaja koja treba da postavi 1.500 metara elektrokabla i 42 svetiljke (45w), ukupna vrednost projekta, čiji je nosioc i investitor Direkcija za izgradnju Bečej, je oko pet miliona dinara. Radovi i nabavka svetiljki su podeljeni.

Kako je planirano biće postavljene LED svetiljke za šta je predviđeno 2.618.280 dinara, a za radove 2.482.149 dinara. Javna nabavka za svetiljke i javna nabavka za izvođenje radova sprovedena je u toku maja meseca, a na tenderu za svetiljke je pobedila firma Adamović Global doo iz Novog Sada. Direktor Direkcije za izgradnju Goran Matić je istakao da je nakon postavljanja rasvete u planu i rekonstrukcija staza u ovom parku. „Pristupićemo i sanaciji postojećih staza ali i onih koje su nastale upotrebom u proteklom periodu. Zatim sledi i prateći sadržaj, jer nam je želja da ovaj park dobije punu dimenziju, da privučemo omladinu ali isto tako i starije naše sugrađane da mogu i večernje sate provoditi u njemu.“

Goranski park

Odgovarajući na novinarska pitanja i o tome da li se planira postavljanje osvetljenja i uređenja staza u Goranskom parku, predsednik opštine Vuk Radojević je rekao da je to sledeći korak o čemu se razgovaralo.
„Na prethodnoj sednici Opštinskog veća na moju inicijativu pokrenuto je pitanje ingerencije nad Goranskim parkom. Ako je Javno preduzeće Komunalac osnovano od strane opštine da se bavi uređenjem zelenih površina, zašto onda ne bi uređivalo i Goranski park? Do sada je to bilo drugačije uređeno, Udruženje građana ’Gorani’ su ti koji su uređivali Goranski park, koji su za te namene dobijali određena finansijska sredstva iz opštinskog budžeta, međutim, ja sam stava i celokupno veće da to treba da bude u ingerenciji javnog preduzeća i rešeni smo da to promenimo. Shodno tome prvi sledeći korak je da opredelimo sredstva za izradu projektne dokumentacije za uređenje Goranskog parka, i za rasvetu i za celokupno uređenje prostora, staza, trim-staza, dečjeg igrališta itd.“, rekao je predsednik opštine.

Predsednik opštine Vuk Radojević je napomenuo da se radovi izvode na osnovu projekta koji je zatečen u Direkciji za izgradnju. „U razgovorima sa svim potencijalnim firmama, preduzećima i kompanijama koje se bave rasvetom, a bilo ih je sedam-osam, na temu celokupne javne rasvete u opštini Bečej, insistirali smo u tom pravcu da ovo bude pilot-projekat i da u visini finansijskih sredstava koji su predviđeni za osvetljenje parka sa natrijum-halogen svetiljkama, urade u led rasveti i da im to bude ’ulaznica’ za sve eventualne dalje poslove, ali naravno mi ne možemo nikoga da protežiramo, niti želimo u tom smeru da razmišljamo, pogotovo što to sve ide putem javne nabavke i po novom zakonu. Pored toga dogovorili smo se i sa Komunalcem da se posveti uređenju ovog parka i verujem, da ćemo sa rasvetom i kompletnim uređenjem zelenog prostora, imati jedan novi park koji će biti na ponos svih nas Bečejaca“, rekao je Radojević.
Podsetimo, za postavljanje osvetljenja u Gornjem parku, članovi đačke grupe „Kosmopolite“ su u junu 2010. godine peticijom prikupili 3.500 potpisa građana.
Početkom aprila prošle godine, tadašnji direktor Javnog preduzeća Direkcija za izgradnju opštine Bečej je, nakon završetka rekonstrukcije dela javne rasvete, najavio postavljanje osvetljenja i u Gornjem parku kod Dečjeg dispanzera za čega je bio pripremljen projekat koji je nudio dve varijante rešenja, a čija je vrednost bila oko 5 miliona dinara. Novac je trebao biti obezbeđen iz Fonda za kapitalna ulaganja.

LJ.M.Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija