U četvrtak sednica SO Bečej: Veće odborničke „plate“

  25 januar 2013
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Prva sednica lokalnog parlamenta u 2013. godini biće održana 31. januara. Odbornici bi trebali da donesu odluku o izmeni odluke o naknadama odbornicima i članovima radnih tela Skupštine opštine. Predviđeno je da ubuduće naknada za obavljanje odborničkog posla mesečno bude 12.000 dinara.

Opštinski poslanici treba da usvoje i izmene odluke o zaključivanju i sprovođenju ugovora o osnivanju Link FTO d.o.o. Bečej. Od ove godine će opština Bečej u skupštini Linka imati četiri, a PIK „Bečej“ dva predstavnika. Naime, sadašnja struktura ovlašćenih predstavnika u skupštini te firme ne odgovara osnovnom kapitalu društva. „Ukoliko skupština ima 5 članova, opština kao osnivač sa 70% kapitala bi trebalo da ima 3,5 predstavnika, odnosno 4 predstavnika u skupštini društva, a PIK 1,5, odnosno 2 predstavnika. Iz navedenog razloga povećava se broj ovlašćenih predstavnika u skupštini na 6, i to 4 opština, a 2 PIK“, navodi se u obrazloženju promene odluke o osnivanju firme Link FTO.
Na sednici Skupštine opštine odbornici bi trebali da usvoje program rada Istorijskog arhiva Senta, programe poslovanja Komunalca, Direkcije za izgradnju, Vodokanala, Toplane i planove rada Gradskog pozorišta, Narodne biblioteke, OSC-a „Mladost“ i Turističke organizacije za 2013. godinu.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija