Osniva se Savet za mlade Vojvodine: Aleksandar Đekić iz BUM-a član Saveta

  09 novembar 2012
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Na inicijativu Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu osniva se Savet za mlade Vojvodine, čiji je cilj da podstiče i usklađuje aktivnosti u vezi sa razvojem, ostvarivanjem i sprovođenjem omladinske politike i predlaže mere za njihovo unapređenje.

Savet čine osobe iz pokrajinskih sekretarijata nadležnih za obrazovanje, zdravstvo, socijalnu politiku, nauku, rad i zapošljavanje, potpredsednik Skupštine Vojvodine, predsednik Skupštinskog odbora za obrazovanje, nauku, kulturu, omladinu i sport, potpredsednik Vlade Vojvodine, predsednik Odbora za javne službe Vojvodine, predstavnik Radio-televizije Vojvodine, tri predstavnika lokalnih saveta za mlade i tri predstavnika Stalne konferencije omladinskih udruženja i udruženja za mlade u Vojvodini. Odlučeno je da Upravni odbor KOMS-a delegira jednog člana, a članovima Izvršnog odbora Krovne organizacije mladih Vojvodine prepušten je izbor preostala dva predstavnika. Poverenje većine članova Inicijativnog odbora KOMV-a dobili su Aleksandar Đekić iz Bečejskog udruženja mladih i Srđan Vlaškalić iz Somorskog edukativnog centra, koji će predstavljati organizacije mladih i za mlade u pokrajinskom Savetu za mlade. Prvi sastanak pokrajinskog Saveta za mlade biće održan 15. novembra.
Aleksandar Đekić, predsednik Bečejskog udruženja mladih (BUM), smatra da je BUM-u (i njemu) ukazano poverenje imajući u vidu višegodišnji rad na poboljšanju položaja i prepoznavanju problema i potreba mladih: „Ovo je još jedno u nizu ’priznanja’ kvalitetu rada Bečejskog udruženja mladih, naime do sada smo nagrađivani priznanjem ’Hvale vredan napor’ za postignut visok kvalitet u omladinskom radu za 2011. godinu, od strane nacionalne asocijacije ’Napor’, a ove godine smo dobili glavnu nagradu ’Mlad Grad’ za doprinos unapređenju saradnje lokalne samouprave i mladih, koje dodeljuju Građanske inicijative i dva resorna ministarstva. Takođe smo jedna od prvih 28 organizacija na teritoriji Republike Srbije koja je akreditovana za primenu i unapređenje standarda omladinskog rada. Cilj nam je da učešćem u pokrajinskom Savetu za mlade afirmišemo značaj omladinskog rada, senzibilišemo donosioce odluka za podršku profesionalnom pristupu rešavanja problema i zadovoljavanja potreba mladih, kao i da što pre obezbedimo sredstva za proces osnivanja i registrovanja Krovne organizacije mladih Vojvodine. Postoje ideje da sedište ove mreže ne bude nužno u glavnom gradu Vojvodine“.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija