Na sutrašnjoj sednici lokalnog parlamenta: Dodela godišnjih nagrada opštine

  27 jul 2012
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Treća sednica Skupštine opštine Bečej biće održana sutra (subota) s početkom u 9 časova. Na dnevnom redu sednice su imenovanja opštinskih komisija i radnih tela, „zamena“ zamenika predsednika Skupštine opštine – umesto Gordane Namačinski (SPO) na tu funkciju treba da bude izabran njen partijski kolega Nenad Tomašević – i dodela godišnjih nagrada opštine.

Ove godine će biti nagrađeno šest osoba/organizacija.
Dobitnica nagrade je Kišimre Serda Ana, nastavnica muzičke kulture, instruktorka i koreografkinja narodnog plesa, čiji pevački i plesni ansambli, solisti i pevački dueti svake godine osvajaju značajna priznanja i nagrade na takmičenjima u Vojvodini i inostranstvu.
Biće nagrađena i v.d. direktora Narodne biblioteke, Eržebet Kinka. Zahvaljujući njenom radu i upornosti obnovljene su zgrade biblioteke u Bačkom Gradištu, Radičeviću i Bečeju, a u Bačkom Petrovom Selu je pomoću IPA projekta obnovljena i proširena zgrada biblioteke i sagrađena je nova letnja pozornica. Ona je inicijator brojnih kulturnih sadržaja za decu i odrasle, kao što su manifestacije povodom Svetskog dana maternjeg jezika i Svetskog dana knjige, Prolećnog takmičenja recitatora i takmičenja u prepričavanju bajki, a zaslužna je i za izdavanje časopisa „Tisa“ i ostvarenju bliske saradnje sa bibliotekom grada Čongrada iz Mađarske.
Jedna od nagrađenih je i Snežana Bašić, v.d. predsednika Prekršajnog suda u Bečeju, za značajna ostvarenja u radu, koja su doprinela privrednom i društvenom razvoju i ugledu opštine Bečej, piše u obrazloženju nagrade. Za vreme njenog mandata osnovan je Prekršajni sud, kao sud posebne nadležnosti za teritoriju opština Bečej, Žabalj, Srbobran i Temerin, koji je postigao najbolje rezultate rada u 2011. godini. Ona je doprinela i održavanju javnog reda i mira na teritoriji opštine Bečej, uspostavljanjem odlične saradnje sa Policijskom stanicom Bečej i sprovođenjem skraćenih postupaka, čime je nadomeštena potreba za krivičnim odeljenjem na teritoriji opštine Bečej.
Nagrada će biti dodeljena i Društvu za borbu protiv šećerne bolesti opštine Bečej, koje kao dobrovoljna, nevladina, nedobitna, samostalna, nestranačka, socijalno-humanitarna i invalidska organizacija organizuje slobodno i dobrovoljno udruživanje osoba obolelih od šećerne bolesti i osoba sa invaliditetom, uspostavlja saradnju sa zdravstvenim i drugim institucijama koje rade na problematici šećerne bolesti radi izražavanja, usklađivanja i zadovoljavanja ličnih, zajedničkih i opštih društvenih interesa i potreba u borbi protiv šećerne bolesti i nastale invalidnosti. Društvo daje doprinos u primeni naučnih dostignuća u lečenju šećerne bolesti, zdravstvenog prosvećivanja ljudi, načina ishrane, posebno dece i omladine. Društvo svoje ciljeve ostvaruje organizovanjem tradicionalnih akcija „Zdravlju u susret“, „BEST – Bečejska staza zdravlja“, stručnih skupova udruženja, povezivanjem grupa građana i nevladinih organizacija i komunikacijom među njima, saradnjom sa državnim organima, društvenim i zdravstvenim organizacijama, preduzećima, udruženjima građana i drugim institucijama i prikupljanjem donacija i humanitarne pomoći. Društvo za borbu protiv šećerne bolesti opštine Bečej je najmasovnije udruženje građana u Bečeju i okolini i ove godine obeležava 25 godina postojanja i uspešnog rada.
Nagrađena je i Ana Antić, jer je učinila poznatim ime opštine, s obzirom na to što je stekla doktorsku titulu na Kolumbija univerzitetu u Njujorku iz oblasti istorije i za vreme postdiplomskih studija bila je predavačica na Kolumbija univerzitetu, sledeći put slavnog zemljaka Mihajla Pupina, a objavljivala je i stručne radove u međunarodnim časopisima i učestvovala je na konferencijama u Americi i Evropi.
Poslednji u nizu nagrađenih je Igor Brać iz Radičevića, koji bez obzira na hendikep koji mu onemogućava normalno kretanje, učestvuje u svim dešavanjima u Radičeviću, recimo, u toku zime aktivno je učestvovao u čišćenju snega uz pomoć svog četvorotočkaša sa čistačem, čime je obezbedio prohodnost meštana do doktora, škole, pošte i prodavnice. On je podrška turniru u malom fudbalu, tako što svojim humorom i govorništvom vodi turnir od početka do dodele nagrada. Aktivan je i u kulturno-umetničkom društvu, organizator je turnira u Pes-u.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija