Zašto nije registrovana firma za izgradnju banje? - Nije plaćeno 10.000 evra osnivačkog kapitala

  23 mart 2012
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U ugovoru o pravima i obavezama opštine Bečej i zatvorenog akcionarskog društva Akvaprofit iz Budimpešte u vezi sa izgradnjom komercijalne banje u Bečeju, čiji potpisnici treba da budu predstavnici partnera, određeni su i rokovi za početak ulaganja, za uplatu osnivačkog kapitala itd. Ovaj ugovor je lokalni parlament usvojio početkom ove godine, a njemu je prethodila odluka takođe lokalnog parlamenta iz jula prošle godine o osnivanju privrednog društva turističkog-rekreativnog centra opštine (komercijalne banje). Predstavnici opštine i Akvaprofita u decembru su potpisali i ugovor o osnivanju društva sa ograničenom odgovornošću VitalSpa (to zajedničko preduzeće opštine i investitora treba da gradi banju).

Od početka februara meseca do danas nisu postojale prepreke da se u Agenciji za privredne registre registruje firma VitalSpa, međutim, to do 20. marta nije urađeno, a investicija ne može da bude započeta dok se preduzeće ne registruje. Po nezvaničnim informacijama, VitalSpa još uvek nije registrovana, jer partneri (opština i Akvaprofit) nisu platili osnivački kapital – lokalna samouprava 2.500 evra, a Akvaprofit 7.500.
Inače, u ugovoru koji je usvojen na sednici Skupštine opštine u februaru, navodi se da će on na dan potpisivanja biti overen u sudu, a u roku od 10 radnih dana od dana potpisivanja opština i investitor treba da uplate pomenuti osnivački kapital od ukupno 10.000 evra. Ne zna se da li su partneri uopšte potpisali ugovor (predsednik opštine Bečej i direktor Akvaprofita), a ako jesu kada, i u tom slučaju da li se/ će se poštovati rok od 10 dana za uplatu osnivačkog kapitala.
Dok se čeka registracija firme, građani Bečeja mogu da zamišljaju kako će jednog dana izgledati raj u Bečeju – gledajući bilborde u centru grada – vredan oko 30 miliona evra, velnes i banjski hotel sa četiri zvezdice, ukupne površine 10.000 kvadratnih metara sa najmanje 200 soba, sa 2.500 kvadratnih metara bazena oko hotela.
Podsetimo, u decembru mesecu prošle godine, na svečanosti potpisivanja ugovora o osnivanju firme VitalSpa između mađarskog partnera i opštine, rečeno je da će izgradnja komercijalne banje biti započeta na proleće ili leto ove godi-
ne.

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija