Savet treće mesne zajednice još uvek nepotpun: Čeka se odluka suda

  27 januar 2012
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U šest mesnih zajednica opštine („Ing. Ivan Perišić“, „Todor Dukin“ i „Bratstvo-jedinstvo“ u Bečeju, i mesne zajednice Mileševo, Bačko Gradište i „8. oktobar“ u Bačkom Petrovom Selu) 27. novembra održani su izbori za članove saveta.

Novi saveti su u svim mesnim zajednicama konstituisani do 15. decembra, osim u Mesnoj zajednici „Bratstvo-jedinstvo“ u Bečeju, gde je zbog nepravilnosti tokom izbora u jednoj izbornoj jedinici, odlukom izborne komisije glasanje bilo ponovljeno, ali je i ta „priča“ završila na sudu. O tome o kakvim nepravilnostima je reč i zašto je došlo do suđenja, ni sekretarka mesne zajednice Žužana Šliter, ni predsednik Skupštine opštine Bečej Dušan Jovanović nisu želeli da govore uz obrazloženje da je postupak na sudu u toku. Međutim, ni nakon dva meseca od izbora sudski postupak nije završen. Sekretarka treće mesne zajednice samo je ponovila da ne želi da iznosi nikakve detalje i dodala da je od suda iz Beograda dobijen odgovor, a da se još čeka odluka u krivičnom postupku iz suda iz Novog Sada, i da će u spornoj izbornoj jedinici svakako biti ponovljeni izbori za članove saveta.
Inače, u savet Mesne zajednice „Bratstvo-jedinstvo“ tre-balo je da bude izabrano 14 članova iz sedam izbornih jedinica, za koje je bilo prijavljeno 72 kandidata.

LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija