Izbori u mesnim zajednicama: Veliko interesovanje za članstvo u savetima

  18 novembar 2011
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Izbori za članove saveta mesnih zajednica biće održani 27. novembra, a do prošlog petka (11. novembra) trebale su biti formirane liste kandidata od kojih građani treba da izaberu 82 člana saveta u šest mesnih zajednica: I MZ „Ing. Ivan Perišić“, II MZ „Todor Dukin“ i III MZ „Bratstvo-jedinstvo“ u Bečeju, MZ „8. oktobar“ u Bačkom Petrovom Selu, kao i u mesnim zajednicama Bačko Gradište i Mileševo.

U MZ „Ing. Ivan Perišić“, u čiji savet ulazi 18 članova iz 9 izbornih jedinica, prijavljeno je 66 kandidata. Do isteka predviđenog roka u MZ „Todor Dukin“ prijavljeno je 57 kandidata, a prema rečima sekretara mesne zajednice, polovina članstva iz starog saziva se ponovo kandidovala. U savet ove mesne zajednice treba da se izabere 14 članova iz 7 izbornih jedinica, kao i u MZ „Bratstvo-jedinstvo“, gde je prijavljeno 72 kandidata.
U Bačkom Gradištu 74 kandidata se bori za 15 mesta u savetu mesne zajednice, a u Mesnoj zajednici Bačko Petrovo Selo u savetu ima 12 mesta za koja se prijavilo 50 kandidata. Za 9 mesta u savetu mesne zajednice u Mileševu kandidovalo se 26 građana (11 u izbornoj jedinici Mileševo, a 15 u izbornoj jedinici u Drljanu).
Spiskovi sa imenima kandidata su od utorka istaknuti u mesnim zajednicama.
Sudeći po brojkama, za članstvo u tela koja treba da upravljaju mesnim zajednicama, postoji veliko interesovanje i moglo bi se zaključiti da je učinjen korak napred u razvoju demokratske svesti i u „formiranju“ aktivnog građanina koji će da utiče i da kontroliše rad lokalne vlasti. Međutim, iskustvo i praksa najbolje pokazuju da li je to tako ili ne. Dovoljno je pogledati šta je u mesnim zajednicama urađeno u proteklom mandatu u interesu građana.

LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija