Nastava u punom kapacitetu u 63 odsto škola

  17 novembar 2014
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije saopštilo je da je u ponedeljak, 17. novembra, u prepodnevnoj smeni redovno radilo 1.106 osnovnih i srednjih škola, odnosno 63 odsto škola u našoj zemlji.

U saopštenju se navodi da se u 662 škole (37 odsto) nastava odvijala sa skraćenim časovima od 30 minuta, i dodaje da se u Beogradu redovna nastava u trajanju od 45 minuta izvodila u 79 odsto škola.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić izrazio je zadovoljstvo činjenicom da najveći broj nastavnika, uprkos veoma teškoj situaciji, interese učenika stavlja na prvo mesto. On je ukazao na to da prosvetni radnici snose veliki deo tereta društvenih i ekonomskih reformi koje sprovodi Vlada Srbije.

Verbić je potvrdio da je počelo formiranje radne grupe za pregovore o posebnom kolektivnom ugovoru, na kojem će se zajedno sa predstavnicima četiri reprezentativna sindikata prosvete raditi u narednim nedeljama.
Takođe, predstavnici sindikata biće u najkraćem mogućem roku uključeni u rad na izmenama Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, što je, zajedno sa otpočinjanjem pregovora o posebnom kolektivnom ugovoru, bio zahtev sindikata, podseća se u saopštenju.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija