„Zlatni kotlić Vojvodine“ u Bečeju: Pobednici iz Begeča i Kikinde

  23 septembar 2011
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

„Zlatni kotlić Vojvodine“, takmičenje u kuvanju riblje čor-be i ribljeg paprikaša, tradicionalna je manifestacija koju je ove godine Turistička organizacija Vojvodine organizovala u saradnji sa Turističkom organizacijom Bečej, lokalnom samoupravom i Ribnjakom u subotu u Bečeju. Na kompleksu Ribnjaka okupilo se 35 kulinarskih ekipa iz Vojvodine, koje su se po lepom vremenu, u prijatnom ambijentu i uz svesrdnu pomoć tamburaškog orkestra „Dobra banda“, nadmetali u pripremanju najukusnije riblje čorbe i najboljeg ribljeg paprikaša.

Pobednik u kuvanju riblje čorbe je ekipa iz Begeča i glavni kuvar Nenad Pinćer, drugoplasirana je ekipa iz Temerina koju je predvodio Igor Popengov, a treće mesto je pripalo ekipi iz Sremskih Karlovaca sa Radivojem Juhikom na čelu. Najukusniji paprikaš je pripremio Dušan Lukin iz ekipe iz Kikinde, drugo mesto je dodeljeno ekipi iz Bečeja koju je predvodio Miša Pinćer iz Begeča, a trećeplasirani je bio Ante Maras sa svojom ekipom iz Crvenke.
Pobednicima su uručeni pehari, plakete i diplome.
Prema rečima Marijana Gujanice, direktora Turističke organizacije Bečej, za realizaciju ove manifestacije potrošeno je 210.000 dinara u čemu je Turistička organizacija Bečej učestvovala sa 40.000 dinara iz sopstvenog budžeta, PIK „Bečej“ – sektor Ribnjak sa 70.000 dinara, dok je Turistička organizacija Vojvodine izdvojila 100.000 dinara.

LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija