Opština Bečej: Potpisan sporazum o saradnji sa opštinom Kalatafimi Seđesta iz Italije

  18 novembar 2014
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Potpisan je sporazum o saradnji između opština Bečej i Kalatafimi Seđesta iz Italije. U ponedeljak, 17. novembra, na svečanosti  u gradskoj kući u Bečeju u prisustvu članova italijanske delegacije sastavljene od predstavnika Lokalne akcione grupe „GAL Elimos“, grupe „Menphis“, opštine Kustonači i Kalatafimi Seđesta i predstavnika Regionalne agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća „Alma Mons“, koja je i bila inicijator sastanka, ugovor su potpisali predsednik opštine Bečej Vuk Radojević i sekretar za turizam opštine Kalatafimi Seđesta iz Italije, Rosario Vivona.

Ovaj sporazum u narednom preiodu treba da omogući uspostavljanje partnerstva i projekte sa kojim bi se apliciralo ka raznim fondovima, kao i razmenu znanja i iskustava, podršku preduzetništvu u oblastima poljoprivrede i ruralnog razvoja, privrede i saradnje malih i srednjih preduzeća, zapošljavanja i razvoja omladine, kulture, turizma i zaštite kulturne baštine.
Nakon potpisivanja sporazuma u velikoj sali opštine Bečej organizovana je i konferencija na kojoj je predstavljan koncept funkcionisanja Lokalne akcione grupe „GAL Elimos“, kao primera dobre prakse, kao i interaktivno predavanje kojem su prisustvovali predstavnici privrednika, javnih preduzeća, škola i organizacija.
Opširnije o ovoj temi čitajte u narednom broju štampanog izdanja Bečejskog mozaika.
Lj.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija