Prezentacija Lokalnog plana upravljanja otpadom: Dogovor o regionalnoj deponiji

  09 septembar 2011
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Prezentacija Lokalnog plana upravljanja otpadom, koji je Skupština opštine Bečej usvojila krajem jula, biće održana u subotu od 10 časova na gradskom trgu, saopšteno je na konferenciji za novinare u sredu.

Prema rečima Marka Đapića, stručnog saradnika na poslovima za upravljanje otpadom, ova akcija predstavlja jednu od prvih aktivnosti koje su predviđene Lokalnim planom upravljanja otpadom u okviru koje će građanima biti deljene brošure i drugi promotivni materijal, kako bi im se približio ovaj strateški dokument, a koji je nakon usvajanja postao obavezujući kako za lokalnu samoupravu, tako i za stanovnike opštine. „Na štandu ćemo građane neposredno upoznati sa Lokalnim planom upravljanja otpadom i s time šta je do sada urađeno, dobiće odgovore na pitanja, a sve sugestije i primedbe koje budu imali, mi ćemo uvažiti i razmotriti pošto Lokalni plan upravljanja otpadom nije statičan već dinamičan dokument i moguće su njegove izmene i dopune. Mišljenje građana nam je veoma bitno i to ćemo smatrati jednim vidom javne rasprave“, rekao je Dušan Jovanović, predsednik Skupštine opštine Bečej.
Lokalni plan upravljanja otpadom rađen je zajedno sa Južnobačkim upravnim okrugom, nemačkom agencijom GIZ i Fakultetom tehničkih nauka iz Novog Sada.
Dušan Jovanović je rekao da je ovaj dokument polazna osnova za potpisivanje sporazuma o pristupanju regionalnoj sanitarnoj deponiji u Kikindi sa opštinama Ada, Kikinda i Novi Bečej, ali da „komercijalni ugovor sa operaterom još uvek nije potpisan, dok se ne postigne odgovarajući dogovor“. Podsetio je i da je sa ovim opštinama urađen Regionalni plan upravljanja otpadom, koji se nalazi na usvajanju u Pokrajinskom sekretarijatu za zaštitu životne sredine, i da je u okviru ovog plana urađen projekat za sanaciju deponije Botra za čiju realizaciju je obezbeđeno 24,5 miliona dinara iz republičkog Fonda za zaštitu životne sredine i da je u planu izrada projekta za transfer stanicu u Bečeju.

LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija