MOL BEČEJ – SRBOBRAN – VRBAS: Prozivka sa pojačanjima

  29 jul 2011
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Prozivkom Siniše Todorovića, prvog stratega Bečej Old golda, 26. jula počele su pripreme za sezonu 2011/2012, u kojoj će se Bečej posle gotovo 30 godina ponovo takmičiti u Međuopštinskoj, tzv. patos ligi.

Rad na fizičkoj izdržljivosti, a potom i uigravanje taktičko-tehničkog dela fudbaleri Bečeja uradiće na Gradskom stadionu, dolmi kraj Tise i Goranskom parku. Igrački kadar iz prolećnog dela sezone ostaće bez većih promena, uz, za sada dva nova-stara igrača, Vukosava Kobiljskog i Vedrana Raškovića.
Već naredne nedelje krenuće Bečejci i sa prijateljskim utakmicama, dok je start lige planiran za 20. ili 27. avgust, zavisno od toga da li će doći do ujedinjenja dva saveza, Bečej – Srbobran – Vrbas i Titel – Žabalj i do formiranja jedinstvene lige na tom području. Epilog mogućeg ujedinjenja dva saveza biće poznat ovog vikenda.
– Bez obzira na to da li liga počinje 20. avgusta ili vikend posle, mi ćemo u prvenstvo ući spremno. Svesni smo toga da je pred nama tri-četiri nedelje priprema, ali smo takođe svesni i kvaliteta naših igrača za ovaj stepen takmičenja, koji uopšte ne bi trebao da im predstavlja problem. Pokušaćemo da oformimo i jači upravni kadar, koji bi nam omogućio mirniju sezonu u finansijskom pogledu – rekao je Todorović, koji je najavio siguran plasman Bečeja u sam vrh lige i dodao:
– Po svim raspoloživim parametrima trebalo bi da igramo značajnu ulogu u ovom stepenu takmičenja. Igrački kadar zaslužuje vrh tabele, ali povratak u Područnu ligu zavisi i od niza drugih okolnosti.

I.S.

FK Jedinstvo Novi Bečej
Pojačanja za viši rang

NOVI BEČEJ: Fudbaleri Jedinstva iz Novog Bečeja pripreme za start u prvenstvu Vojvođanske lige Istok, koje startuje 20. avgusta, počeli su 9. jula pod nadzorom trenera Novice Glavaškog. Sastav, u odnosu na onaj iz proteklog prvenstva, u kojem su Novobečejci zauzeli četvrto mesto, nije pretrpeo veće izmene. Otišao je jedino Vuk Babić u Donji Srem iz Pećinaca, dok je Strahinja Vasković, silom prilika, prestao sa aktivnim igranjem, pošto će naredne sezone suditi utakmice Vojvođanske lige.
U želji da u narednoj sezoni igra još zapaženiju ulogu, Jedinstvo je svoje redove pojačalo sa trojicom fudbalera. Pravi hit je ponovni dolazak iskusnog napadača Vojvodine iz Novog Miloševa Srđana Vasičina, koji je za Jedinstvo u sezoni 2003/2004. odigrao 24 utakmice i postigao dva gola. Pored njega došli su vezni igrač Stefan Milosavljev i napadač Dejan Vijoglavin, obojica iz „2. oktobra“ iz Kumana. Posle prve faze priprema, koju je obavio iskusni kondicioni trener Petar Tankosić, Novobečejci su proteklog vikenda odigrali prvu kontrolnu utakmicu. Utisak je više nego povoljan, u Melencima su pobedili Rusandu sa 13:3 (golove su postigli Radišić šest, Matić tri, Vijoglavin dva, Milosavljev i Zlatar po jedan).
Trener Novica Glavaški o utakmici u Melencima kaže:
- Mada se radi o nešto slabijem protivniku, utisak je veoma povoljan. Vidi se da su se igrači, posle napornih bazičnih priprema, zaželeli lopte i prosto su izrešetali mrežu Rusande. Bila je to prilika da šansu pružim svim igračima, a tako će biti i na narednim utakmicama. Do početka prvenstva odigraćemo još sedam utakmica, što bi trebalo da bude dovoljno za uspešan start.
Novobečejci su u sredu igrali u Adi sa ekipom AFK, koja je sačuvala vojvođanski status, a u subotu će snage odmeriti sa Kikindom. Svojim ljubiteljima fudbala Jedinstvo će se predstaviti u nedelju 31. avgusta, kada će snage odmeriti sa Borcem iz Šajkaša.
U utorak 2. avgusta, Jedinstvo će igrati sa Vojvodinom i tako uveličati seosku slavu, Svetog Iliju u Novom Miloševu, a 6. i 7. avgusta na turniru u Bačkom Gradištu.
Pored utakmice sa srpskoligašem u Senti, koja je zakazana za 10. avgust, Novobečejci će nedelju dana pred početak prvenstva imati generalnu proveru, ali protivnik još uvek nije poznat.

Stevan Davidović

 Vojvodina Bačko Gradište
Balaška na klupi

Fudbaleri Vojvodine iz Bačkog Gradišta počeli su pripreme za novu sezonu u Međuopštinskoj ligi Srbobran – Vrbas – Bečej. Glavna „promena“ u timu Gradištanaca je na klupi, jer je novi trener Vojvodine Oto Balaška. Sigurno je da novi strateg kluba neće moći da računa u narednoj sezoni na Nemanju Jovića, fudbalera iz startne postave „Voše“ iz prošle sezone, koji će preći u AFK iz Ade, koji se takmiči u Vojvođanskoj ligi Istok.

M.V.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija