„Noć muzeja“ u Bečeju: „Bečejske dame“

  13 maj 2011
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Manifestacija „Noć muzeja“, koja se u Srbiji organizuje osmi put, ove godine će biti održana 14. maja. Tada će vrata kulturnih institucija u šezdesetak gradova u Srbiji biti otvorena od 18 sati do 2 časa posle ponoći.

Simbol ovogodišnje „Noći muzeja“ je crna mačka, a ideja je da se razbiju predrasude o tome da su muzeji zaboravljeni i prašnjavi i da se „ukaže na to da oni pokreću večnu i nepresušnu umetničku inspiraciju“.
Ovoj manifestaciji će se po drugi put priključiti i Bečej sa izložbom pod nazivom „Bečejske dame“, koja će biti postavljena u Gradskom muzeju.
Izložba obuhvata fotografije i odevne predmete (delove ženskih nošnji) koji su nošeni krajem 19. i prvom polovinom 20. veka, a u programu, koji počinje u 18 časova i traje do dva sata posle ponoći, nastupiće učenici Muzičke škole „Petar Konjović“, kantautor Nenad Jovićević i DJ Nenad Jovanović, a posetiocima će biti na raspolaganju i slatki proizvodi jedne firme iz opštine. Organizator manifestacije je Gradski muzej, a pokrovitelj je lokalna samouprava.

LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija