„Šta znaš o saobraćaju?“ - „Zdravkovci“ pobednici

  13 maj 2011
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Tradicionalno takmičenje „Šta znaš o saobraćaju?“ za učenike viših razreda osnovnih škola na teritoriji opštine održano je 7. maja na gradskom trgu u organizaciji Auto-moto kluba Bečej u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, Ministarstvom prosvete, Savetom za bezbednost saobraćaja opštine Bečej i nastavnicima škola.

Na takmičenju je učestvovalo četrdesetak učenika, koji su prošli kvalifikaciono takmičenje u školama, a znanje i veštine su odmeravali na testovima i na poligonu u dve kategorije.
U pojedinačnoj konkurenciji, u kategoriji petih i šestih razreda, bicikl, zlatnu medalju i diplomu osvojila je Sofija Hajdić iz Osnovne škole „Sever Đurkić“. Srebrnu medalju osvojio je Nemanja Grozdanović, a bronzanu Slađana Tegeltija, oboje iz Osnovne škole „Zdravko Gložanski“, koji su pored diploma dobili i zaštitne kacige.
U kategoriji sedmih i osmih razreda prvoplasirani je bio Adrit Ljikaj iz Osnovne škole „Zdravko Gložanski“, koji je dobio bicikl, zlatnu medalju i diplomu. Bojan Carević iz Osnovne škole „Svetozar Marković“ iz Bačkog Gradišta dobio je srebrnu medalju, diplomu i zaštitnu kacigu, kao i Petar Živković iz Osnovne škole „Sever Đurkić“ uz bronzanu medalju.
U ekipnoj konkurenciji Osnovna škola „Zdravko Gložanski“ osvojila je najviše bodova (994) i zlatnu plaketu, drugoplasirana Osnovna škola „Šamu Mihalj“ iz Bačkog Petrovog Sela osvojila je 924 boda i srebrnu plaketu, dok je treće mesto sa 894 boda zauzela Osnovna škola „Svetozar Marković“ iz Bačkog Gradišta kojoj je pripala bronzana plaketa.
Ovo takmičenje predstavlja finalni deo šire akcije koju sprovode ministarstva obrazovanja i unutrašnjih poslova i Auto-moto savez Srbije sa ciljem da kroz obrazovanje i sticanje kvalitetnijeg znanja iz propisa i pravila učešća u saobraćaju doprinese višem nivou saobraćajne kulture kod dece, ali i njihovoj većoj bezbednosti u saobraćaju.

LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija