Osnivačka Skupština: Osnovan „Gradištanac“

  13 maj 2011
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Čovek ima potrebu da bude u kontaktu sa svojim rodnim mestom i ljudima u njemu, i da svojim delovanjem doprinese uspostavljanju i unapređenju veza sa sadašnjim i nekadašnjim stanovnicima rodnog mesta.

Ta potreba je razlog za osnivanje udruženja „Gradištanac“. Naime, na inicijativu Nikole Stefanova iz Bačkog Gradišta 30. aprila je u kafani kod fudbalskog igrališta održana osnivačka Skupština udruženja građana „Gradištanac“ kojoj je prisustvovalo tridesetak sadašnjih i bivših žitelja ovog mesta.
Ciljevi udruženja su promovisanje i održavanje prijateljskih veza, sadržajno obogaćivanje i ostvarivanje društvenog i javnog života, kao i ličnih potreba i interesovanja članova, rešavanje prioritetnih problema i potreba u zajednici korišćenjem resursa koji su im potrebni, kroz oblast građanske inicijative, prava, sloboda i jednakih mogućnosti svih ljudi za unapređenje sadržaja i kvaliteta života.
Na Skupštini je usvojen statut udruženja i izabrani su predsednik i članovi Upravnog i Nadzornog odbora. Za predsednika izabran je Branislav Jović, članovi Upravnog odbora su Gojko Eremin, Gustav Peter, Nikola Stefanov, Enike Slančik, Dragan Čolić i Jožef Vajsenbek, a u Nadzorni odbor su izabrani Đula Hegediš, Đorđe Kozarski i Nenad Vukelić. Usvojene su i odluke da članarina bude 500 dinara na godišnjem nivou, a dan udruženja „Gradištanac“ će biti 30. april.
Po završetku protokolarnog dela Skupštine usledilo je druženje, upoznavanje, razmena iskustava, a to je i bio motiv nastanka udruženja.

LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija