Mesna zajednica Poljanice: Pripreme za dan sela

  13 maj 2011
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Meštani Poljanica će ove godine šesti put proslaviti 24. maj, Dan Poljanica, kada je formirana ova mesna zajednica.

Prema rečima sekretara Mesne zajednice Jožefa Barne, pripreme su u toku, a proslava se planira za 21. maj u okviru koje će biti priređen kulturno-zabavni program i takmičenje u kulinarstvu: „Ova manifestacija polako postaje tradicionalna, a kao najbliži datum za obeležavanje Dana Poljanica odredili smo 21. maj. Rezervisali smo šator za trista osoba, program će biti na letnjoj bini iza Doma kulture, a u toku je raznošenje plakata i poziva. Pored kulturno-zabavnog programa u kojem će nastupiti članovi MKD ’Petefi Šandor’ iz Bečeja, pošto mi nemamo naše kulturno- umetničko društvo, i nastupa naše dece iz vrtića i nižih razreda osnovne škole, biće organizovano i takmičenje u kuvanju goveđeg gulaša. Za osvojena prva tri mesta smo predvideli pehare i diplome, a biće pripremljen goveđi gulaš i za građane, to jest za prodaju. Pokušavamo da učinimo ovu manifestaciju šarolikom i ove godine po prvi put uvodimo trku magaraca, takođe smo za prva tri mesta predvideli pehare i diplome, a prateća manifestacija će biti predstavljanje starih običaja i tradicije, gde će nam veštine sa kamdžijama prikazati deca i omladina iz kulturnog društva iz Belog Blata, dok će publika proglasiti najzanimljiviji program. Posle završetka ovog dela programa biće otvoreni ples uz muziku orkestra ’Jobarat’ (’Dobri drugari’) iz Bečeja. Inače, na ovu manifestaciju dolaze i ljudi iz inostranstva, meštani koji su nekada živeli u Poljanicama, tako da očekujemo da će i ove godine biti 300-400 posetilaca. Imaćemo organizovan prevoz za građane iz okolnih mesta Ade, Mola i Bačkog Petrovog Sela, kao i svake godine. Tu nam izlazi u susret jedan bivši meštanin, vlasnik Mol-prevoza koji nam to besplatno uradi. Imamo i podršku opštine Bečej i iz budžeta nam je odobreno 65.000 dinara, obezbedili smo i sponzore i nadam se da će sve biti uspešno realizovano“.

Korisne informacije

Zainteresovane ekipe za takmičenje u kuvanju goveđeg gulaša treba da se prijave do 15. maja (broj telefona je 064-89-50-050), a kotizacija je 3.000 dinara. Organizator obezbeđuje pet kilograma mesa i ogrev.
Za one koji 21. maja žele da posete Poljanice, organizovan je i autobuski prevoz. Autobus kreće iz Ade, ispred pozorišta u 9 časova, iz Mola u 9.15 sa centralne autobuske stanice, a iz Bačkog Petrovog Sela u 9.30 časova ispred samoposluge u centru sela.

LJ.M.Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija