Završni turnir regionalne lige veterana: Pehar veteranima Bečeja

  13 maj 2011
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Vaterpolo veterani Bečeja su pobedom nad novosadskom Vojvodinom sa 12:8 (2:2,4:3,2:2,4:1) u finalu završnog turnira 8. maja osvojili Regionalnu ligu veterana.

Poslednji meč na takmičenju je bio neizvesan, pravi takmičarski, a tenzija koja je vladala u bazenu OSC-a „Mladost“, podsetila je gledaoce na rivalstvo ova dva kluba krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina 20. veka. Sa jedne strane bili su osvajači titule evropskog šampiona Goran Krstonošić i Ištvan Mesaroš mlađi, potpomognuti Molnarom, Tepšom,Medićem, Dobožanovim... a sa druge strane našli su se Vojkan Jovanović, bivši direktor Vojvodine, Kožul, Cvetičanin... Do početka poslednjeg perioda utakmice igralo se gol za gol, a onda su Bečejci, očigledno fizički bolje pripremljeni, stekli nedostižnu prednost.
- Drago mi je što smo i ove godine najbolji u regionu. Prošle sezone smo takođe bili prvi, ali je format takmičenja bio drugačiji. Sada su nam se priključile i ekipe iz Hrvatske i Mađarske. I mi smo se pojačali. Došli su nam Krstonošić i Mesaroš i dali nam novi kvalitet. Na ideju regionalne lige došli su momci iz Sombora i svaka im čast, u ovo vreme kada, hteli mi to da priznamo ili ne, vaterpolo izumire. Svaka akcija popularizacije ovog sporta je dobrodošla - kazao je Imre Molnar, kapiten pobedničke ekipe.
U meču za treće mesto subotički Spartak savladao je sa 7:6 Polet iz Sombora, a peto mesto službenim rezultatom 5:0 pripala je Kruni m iz Osijeka, jer igrači mađarske ekipe Pečuja nisu doputovali u Bečej.

I.S.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija