JP Vodokanal: Voda je pokretač

  25 mart 2011
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Povodom Svetskog dana voda, koji se obeležava 22. marta, JP Vodokanal je raspisao konkurs za slogan, pesmu i crtež, namenjen predškolcima i osnovnoškolcima.

Na konkurs je pristiglo 43 slogana, 21 pesmica na srpskom i mađarskom jeziku i 121 crtež iz dečjeg vrtića i gotovo svih osnovnih škola sa teritorije opštine Bečej.
„Bili smo prijatno iznenađeni kada smo videli da je pristigao tako veliki broj radova, a to nam ukazuje da se u školama i vrtićima ozbiljno radi na zaštiti životne sredine i vodi se računa o tematici šta znači resurs voda u 21. veku. Zahvalni smo svima na učešću i sve pristigle radove smo izložili u našim prostorijama“, rekao je Žolt Galus, direktor Vodokanala i nagrađenim učesnicima uručio diplome i simbolične nagrade – akvarijume sa zlatnim ribicama.
Školama i vrtiću su dodeljene zahvalnice za učešće i paketi slatkiša.
Za najbolji slogan nagrađeni su Filip Kovačev iz vrtića „Labud Pejović“, Sabolč Penzeš iz OŠ „Sever Đurkić“ i Aleksandra Kozarski iz OŠ „Zdravko Gložanski“, a jedan od slogana glasi „Zna i čovek, a i dete da je voda pokretač planete“.
Najlepše pesme su napisali Anđela Petrov iz OŠ „Zdravko Gložanski“ i Gabor Kovač iz OŠ „Sever Đurkić“.
Nagrade za crtež su osvojili Edina Molnar iz vrtića „Labud Pejović“, Klementina Živkov Andričin i Darko Tica iz OŠ „Sever Đurkić“. Dodeljene su i posebne nagrade za grupne radove. Nagrađen je grupni rad dece iz jaslica „Labud Pejović“ iz Bečeja i rad dece iz vrtića „Labud Pejović“ iz Poljanica. Takođe su nagrađeni i zajednički crteži učenika osnovnih škola „Šamu Mihalj“ iz Bečeja i „Svetozar Marković“ iz Bačkog Gradišta.

LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija