Kancelarija za mlade opštine Bečej: Završena obuka za Info centar

  25 februar 2011
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U februaru mesecu završena je realizacija obuke za grupu mladih volontera za rad u Info centru pri Kancelariji za mlade opštine Bečej. Obuka je predstavljala deo aktivnosti iz Akcionog plana za preduzetništvo mladih i imala je za cilj povećanje informisanosti mladih u oblasti preduzetništva.

Obuku je realizovao Omladinski klub iz Novog Bečeja uz podršku USAID programa za planiranje i reagovanje u vanrednim situacijama i jačanje ekonomske sigurnosti. Trener na obuci je bila Cecilija Dujin, a Dušan Pavlović je obučavao učesnike u praktičnom delu seminara.

Škola ljudskih prava

Još jedna pogodnost za sve srednjoškolce opštine Bečej je mogućnost da se prijave u Školu ljudskih prava koju organizuje Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji. Cilj ove škole je da upozna srednjoškolce sa teorijom i idejom ljudskih prava, principima demokratije, tolerancije, solidarnosti, nenasilne komunikacije, kao i da kod njih razvije kritičko mišljenje.
Škola će biti održana u Kovačici od 18. do 26. marta. Mogu da se prijave učenici II, III i IV razreda srednjih škola i to slanjem i-mejla na adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. sa zahtevom za upitnik. Rok za prijavljivanje je 1. mart. Škola je besplatna, što znači da će troškove puta, hrane, smeštaja, predavanja i radnih materijala snositi organizator.

Četrnaestoro mladih je steklo znanja iz oblasti info rada, volonterizma, komunikologije, aktivnog slušanja, dostupnosti i selekciji informacija, o načinima uspešnog prosleđivanja informacija, osnovama preduzetništva, kao i o osnovama interneta i ažuriranju podataka.
„Na ovaj način Kancelarija za mlade se trudi da edukuje mlade iz opštine Bečej, kao i da ih motiviše da korisno provode svoje slobodno vreme. Mislim da su individualne razlike zbog kojih su se polaznici prijavili na ovu obuku. Neki su zainteresovani za volonterski rad, neki su aktivni i uključuju se u razne obuke koje mi organizujemo, a neki jednostavno žele nova znanja”, rekla je Katarina Stojisavljević, koordinatorka Kancelarije za mlade opštine Bečej.

M.T.Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija