Seminari za mlade: Na korak do posla

  03 decembar 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U okviru projekta „Na korak do posla“ prošle nedelje je u prostorijama Centra za decu i mlade opštine Bečej održan dvodnevni seminar naslovljen „Preduzetnički duh“ namenjen mladima do 30 godina starosti.
Na seminaru je bilo oko 15 učesnika koji su dobili informacije o osnovama preduzetništva.

„U sklopu projekta ’Na korak do posla’ predviđeno je da se održi osam dvodnevnih seminara, četiri seminara aktivnog traženja posla, gde učesnici uče da pišu biografiju (CV), propratno i motivaciono pismo i uče komunikacione veštine, odnosno kako da postupe na razgovoru za posao itd. Takođe četiri seminara su vezana za preduzetništvo, koji se sastoje iz teorijskog dela i pisanja biznis plana. Metodologija rada je preuzeta od Nacionalne službe za zapošljavanje u cilju da bi ona priznala seminare, a učesnici nakon završetka obuke dobiće diplome i imaju prava da konkurišu za sredstva Nacionalne službe za zapošljavanje. Odziv je dobar, mada ima više zainteresovanih za aktivno traženje posla, u proseku oko 30 osoba, dok se za ’preduzetnički duh’ manje njih odlučuje. Seminar u Bečeju realizujemo u saradnji sa Kancelarijom za mlade opštine Bečej, a predavač je Sonja Radun iz Nacionalne službe iz Zrenjanina“, rekao je Kristijan Lukić iz Omladinskog kluba iz Novog Bečeja.
Projekat čija je vrednost 906.000 dinara, finansira Ministarstvo omladine i sporta, a realizuje ga Omladinski klub iz Novog Bečeja u partnerstvu sa Nacionalnom službom za zapošljavanje. Obuke su do sada održane u Zrenjaninu, odnosno u Žitištu i Sečnju, Novom Bečeju, Bečeju, a „sledeća stanica“ je Ada.

LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija