Pokrajinske institucije nisu uključene u privatizaciju preduzeća iz Vojvodine

  04 decembar 2014
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Na konferenciji za novinare održanoj u četvrtak na kojoj su govorili potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin, predsednici reprezentativnih sindikata u APV: Tomislav Stajić iz Saveza samostalnih sindikata Vojvodine i Eržebet Tot Batori iz Pokrajinskog odbora UGS ,,Nezavisnost", kao i potpredsednik Unije poslodavaca Vojvodine Slavko Novaković izarženo je nezadovoljstvo zbog toga što relevantne institucije u AP Vojvodini ni na jedan način nisu uključene u procese rešavanja statusa preduzeća iz Vojvodine u privatizaciji.

Inače, kako je rečeno, u portfelju Agencije za privatizaciju nalaze se 126 preduzeća sa teritorije Vojvodine za koja je objavljen javni poziv za privatizaciju. U njima je zaposleno nešto više od 11.000 lica. Zbog značaja i osetljivosti procesa privatizacije na položaj zaposlenih, ali i interesa da se iznađe najpovoljniji model privatizacije za svako preduzeće, Pokrajinski socijalno-ekonomski savet ističe da je neophodna transparentnost u sprovođenju svih faza privatizacije, od dostupnosti podataka o potencijalnim investitorima, pa do donošenja konačnih odluka.

Svi socijalni partneri, kako je istaknuto, su spremni da se sa svojim kapacitetima uključe u iznalaženje najboljih rešenja. Zato je Pokrajinski socijalno-ekonomski savet predložio da se pre donošenja konačne odluke o modelu privatizacije o svakom od 126 privrednih subjekata iz Vojvodine, o tome zatraži mišljenje Unije poslodavaca Vojvodine i reprezentativnih sindikata u Pokrajini.
Svoje zaključke, Pokrajinski socijalno-ekonomski savet je dostavio Vladi Srbije, Ministarstvu privrede, Agenciji za privatizaciju i Socijalno-ekonomskom savetu Srbije.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija