Plate u javnim preduzećima: Još se čeka Komunalac

  09 april 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Opštinsko veće donelo je krajem prošle godine preporuku javnim preduzećima da usklade plate direktora i radnika sa platama funkcionera i zaposlenih u opštini (direktori ne bi trebalo da imaju veću platu od zamenika predsednika opštine – 68.120 dinara). Prema preporuci, javna preduzeća moraju dostaviti izveštaj o isplaćenim platama do 15. u mesecu, počevši od 15. februara.

U februaru su januarske isplatne liste dostavili Toplana, Vodokanal i Stankom, dok Komunalac nije dostavio izveštaj jer u tom preduzeću tada još nije bila isplaćena januarska plata.
Iz izveštaja budžetske inspektorke videlo se da nije poštovana preporuka Opštinskog veća, jer su direktori javnih preduzeća imali veće plate od zamenika predsednika opštine i kada se gleda neto iznos bez uračunatog toplog obroka, regresa i minulog rada (zamenik predsednika opštine nema pravo na regres i topli obrok) i kada se posmatra neto plata sa tim dodacima.
Direktor Vodokanala ima osnovnu neto platu od 79.069 dinara (91.414 dinara neto sa minulim radom, toplim obrokom i regresom), direktor Toplane 86.161 dinar (110.514 dinara), a direktor Stankoma 79.526 dinara (94.226 dinara). Od plate zamenika predsednika opštine veća primanja imali su i pojedini rukovodioci sektora u javnim preduzećima.
Direktori javnih preduzeća trebali su da do 15. marta upute izveštaje opštini o isplaćenim platama za februar, što su u Toplani, Stankomu i Vodokanalu i učinili. Iz Komunalca je u opštinu stigao izveštaj o januarskim primanjima rukovodilaca i zaposlenih.
Prema rečima Petera Knezija predsednika opštine budžetska inspektorka obrađuje podatke, a izveštaj je trebao biti gotov u četvrtak. Opštinsko veće bi trebalo da razmatra izveštaj iduće nedelje.                      

S.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija