Iz Hidrometeorološkog zavoda: Protivgradna se ukida?

  05 mart 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Iz Hidrometeorološkog zavoda sve su glasnije najave o ukidanju protivgradne odbrane u Srbiji. Ukoliko se to ostvari, bez zaštite od grada ostaće stotine hiljada oranica.

Za sada nema naznaka da bi protivgradnu odbranu mogla da organizuje neka druga ustanova ili ministarstvo, pa se poljoprivrednici pitaju ko će štititi useve.
Na teritoriji opštine Bečej postoji 11 protivgradnih stanica sa 22 izvršioca koji brane teritoriju od oko 44.000 hektara. Odbrana od grada na teritoriji opštine prošle godine je dejstvovala pet dana, sa 7 stanica ispaljeno je 37 protivgradnih raketa.
Poljoprivrednici, osim pojedinaca, nisu upoznati sa najavama Hidrometeorološkog zavoda, ali su rekli da neće biti dobro ukoliko se ukine protivgradna zaštita.
Predstavnici Južnobačkog i Zapadnobačkog okruga zalažu se za nastavak rada sistema odbrane. Hoće li u tome uspeti, videće se već 15. marta kada počinje sezona protivgradne odbrane.
Od eventualnog ukidanja organizovane odbrane od grada najviše koristi će imati osiguravajuća društva, jer će poljoprivrednici biti primorani da osiguraju svoje useve.

S.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija