Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Krizni štab: Srednje škole i stariji osnovci na onlajn nastavi

Krizni štab: Srednje škole i stariji osnovci na onlajn nastavitrg_fontane

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović izjavio je danas, 25. novembra, da je to telo predložilo da sve srednje škole i đaci od petog do osmog razreda osnovne škole pređu na onlajn nastavu, dok će mlađi osnovci, od prvog do četvrtog razreda, nastaviti da idu u školu, objavljeno je i na zvaničnom sajtu Vlade Srbije.

U bečejskim osnovnim školama kažu da zvanični dopis od nadležnog ministarstva još nisu dobili, ali da viši razredi od ponedeljka prelaze na onlajn nastavu.

Tiodorović je, nakon sednice Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva Republike Srbije od zarazne bolesti kovid-19, rekao da se vrtići ne zatvaraju jer za to nema ni potrebe, ni opravdanja.

„Doneli smo odluku o tome da predložimo da osnovne škole nastave da rade po postojećem sistemu od prvog do četvrtog razreda, a da od petog do osmog pređu na onlajn sistem, što će trajati do početka raspusta“, objasnio je on.

Prema njegovim rečima, zaključeno je da je u srednjim školama najveći rizik zaražavanja dece, koja virus onda donose svojoj kući.

„Želimo da do raspusta školski sistem funkcioniše. Ne zatvaramo škole, već samo sistem obrazovanja prevodimo na manje rizičan nivo“, naglasio je Tiodorović.

On je preneo da je Krizni štab doneo odluku da školski raspust počne 21. decembra ove i da traje do 18. januara naredne godine.

Prema njegovim rečima, fakultetima je preporučeno da „ko god može ide na onlajn nastavu“.

B.M. (Izvor: www.srbija.gov.rs, Foto: www.srbija.gov.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *