musicloverparadise.com

Becejski mozaik

Aktuelno

Gradsko pozorište Bečej: "Sumnjivo lice" u petak

Premijera najmlađe predstava "Reflektor teatra" iz Beograda "Sumnjivo lice" biće prikazana u bečejskom Gradskom pozorištu u petak 10. marta sa početkom u 20 časova. Cena ulaznice je 300 dinara.

Biće to prilika da ljubitelji teatra iz Bečeja pogledaju kultnu dramu Branislava Nušića, postavljenu u savremenom trenutku i u izvedbi mladih glumaca. U predstavi igraju: Zoran Pajić, Jelena Bogavac, Isidora Simijonović, Predrag Vasić, Marko Panajotović, Đorđe Živadinović Grgur, Uroš Novović, Aleksandar Jovanović i Aleksandar Vučković.
Izvedbeni tekst i dramaturgiju potpisuje Milena Bogavac a o predstavi koja je rađena po, ali i o komadu Sumnjivo lice, Vojislav Arsić reditelj kaže:

Sumnjivo lice je komad o vlasti, o želji za vlašću, ali i strahom od nje; o potrebi da te onaj ko je na vlasti voli, što dovodi do korupcije i cenzure. Ovo je takođe komad o komunikaciji unutar državnog aparata i činovnicima, koji nisu servis građana, već rade za sebe, smatrajući da su im pozicije u državnoj službi zagarantovane. U Srbiji se veruje da je vlast, lično vlasništvo, sa kojim svako radi šta želi i to je osnovni mehanizam po kome društvo funkcioniše. Sve su to teme koje su u našoj zemlji aktuelne već sto trideset godina, a novo pitanje koje postavljamo jeste pitanje medija, odnosno: vođenja države kroz medije.

B.M.

Rate this item
(0 votes)
back to top