Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Spomen kuća „Braća TAN“: „Med i vino“

Spomen kuća „Braća TAN“: „Med i vino“trg_fontane

U Spomen kući „Braća Tan“ 14. novembra posetioci su imali priliku da u okviru manifestacije „Med i vino“ prisustvuju prezentaciji i izložbi ovih proizvoda, ali i predavanjima iz oblasti vinarstva, vinogradarstva i pčelarstva, u organizaciji Društva intelektualaca „Braća Tan“ i Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine.

U ime domaćina posetioce je pozdravio Viktor Molnar, pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, koji je istakao da se na ovim prostorima nekada grožđe proizvodilo na više od 600 hektara, a danas su vinogradi zastupljeni svega na nekoliko jutara i da je cilj ovakve manifestacije afirmacija male privrede i lokalnih proizvođača.
Manifestaciju je otvorio Atila Juhas, državni sekretar Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, a rekvizite za proizvodnju i proizvode od meda i grožđa, ali i drugog voća predstavilo je tridesetak proizvođača iz bečejske opštine.
Posetioci su imali priliku i da degustiraju izložene pčelinje proizvode, među kojima su najzastupljenije bile razne kombinacije i vrste meda, kao i različite vrste vina, od različitih sorti grožđa ali i od jagoda.
Organizatori su zadovoljni odzivom i izlagača i posetilaca, i očekuju da će naredne godine na ovoj manifestaciji pored lokalnih učestvovati i izlagači iz okolnih mesta i inostranstva, a i da će posećenost biti još veća.

Lj.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *