musicloverparadise.com

Becejski mozaik

Aktuelno

Džudo – Prvenstvo Srbije: Titula šampiona za Aleksandra Stojkova

Aleksandar Stojkov je osvojio titulu prvaka Srbije u džudu u kadetskoj konkurenciji u kategoriji +90 kg na prvenstvu održanom minulog vikenda u Beogradu.

Mladi takmičar JK Mladost iz Bečeja na turniru u hali u Šumicama  u subotu je u finalu savladao Slobodana  Bakića, člana kikindskog Partizana i zasluženo došao do zlata.
Prethodno, u prvom kolu takmičenja, Aleksandar Stojkov je pobedio Đorđa Crvenog iz Turije, a potom Marka Vasića iz novosadskog Partizana.

-  Aleksandar je opravdao naša očekivanja u potpunosti – kaže trener Milorad Lončarević. - Strpljivo je i marljivo radio u poslednja tri meseca, spremajući se za ono što ga očekuje. Nismo bili sigurni koliko će, uprkos snazi koju poseduje, biti u mogućnosti da se nosi sa ostalim rivalima koji imaju veću telesnu težinu. Međutim, na Prvenstvu Vojvodine u Kaću, gde je takođe u finalu bio bolji od Bakića koji je čak 31 kilogram teži od njega, postali smo optimisti i znali smo da posle titule prvaka pokrajine nije daleko ni titula prvaka Srbije.

Inače, na Prvenstvu Srbije pravo nastupa stekli su takmičari koji su zauzeli jedno od prva tri mesta na Prvenstvu Vojvodine, Beograda i Centralne Srbije. Ukupno je nastupilo 159 takmičara iz 59 klubova, a u kategoriji u kojoj je Stojkov obezbedio učešće kao prvi sa Prvenstva Vojvodine održanom 21. janura u Kaću i Bakića, koji se borio sa njim u finalu i u konačnom plasmanu bio drugi, u konkurenciji u Šumicama bili su još Andrija Stošić, član 13. maja iz Beograda, Marko Vasić iz Partizana iz Novog Sada, Željko Simić, predstavnik Borca iz Beograda, Aleksa Inđić iz Novosadskog  džudo kluba, Đorđe Crveni iz Džudo kluba Turija i Obren Antić iz DŽK Bor.

Postignutim rezultatom u Beogradu i osvojenom titulom Aleksandar Stojkov je na najbolji mogući način nastavio seriju uspeha iz prošle godine kada je između ostalog superiorno osvojio i prvo mesto u regionalnoj evroligi u džudu. Titule prvaka pokrajine i Srbije su samo potvrda kvaliteta i ukazuju na to da se dobri rezultati sa domaće i međunarodne scene mogu očekivati u narednom periodu.

V.F.Last modified on
Rate this item
(0 votes)
back to top