musicloverparadise.com

Becejski mozaik

Aktuelno

Vaterpolo – I b liga Srbije grupa sever – Vaterpolisti Bečeja kao prvaci u fajnal-foru

Vaterpolisti Bečeja su u četvrtak u poslednjoj utakmici ligaškog dela prvenstva I b lige Srbije, grupa sever na svom terenu zabeležili pobedu protiv ekipe Spartak Prozivke rezultatom 11:7 (3:2, 4:1, 1:2, 3:2) i sa osvojenim bodovima očuvali prvo mesto na tabeli sa ukupno 25 bodova i otklonili sve nedoumice oko startne pozicije u predstojećem fajnal-foru koji će se održati 17. i 18. marta na bazenu SC „Đorđe Predin Badža“ u Bečeju.

Oni će u doigravanje ući sa povoljnije pozicije i kao prvi u svojoj grupi u prvom kolu fajnal-fora u subotu igrati sa drugoplasiranom timom iz I b lige Srbije, grupa jug, a to je ekipa TENT-a iz Obrenovca, dok će vaterpolisti Dunava koji su zauzeli 2. mesto iza Bečejaca sa 21 bodom za protivnika imati prvoplasiranu ekipu iz grupe jug, vaterpoliste Singidunuma iz Beograda.

Utakmice se igraju u 19 i 21 čas, u nedelju od 18 časova sastaju se poraženi timovi iz 1. kola u borbi za treće mesto, a od 20 časova,  bi trebalo da se donese odluka o pobedniku turnira koji će igrati u plej autu sa šestoplasiranim iz "a" lige a drugoplasirani iz "b" lige se sastaje sa petoplasiranim iz "a" lige  na dve pobede. Domaćin prve i eventualne treće utakmice baraža je "a" ligaš. Pobednici će steći pravo učešča iduće godine u "a" ligi. Termini odigravanja utakmica su 31 . mart, 4. i ako treba 11. april.

Do pobede protiv Subotičana Bečejci su došli zasluženo, a ekipu u sastavu Bušić, N. Krstonošić 3, Luščenko, Naćuk 2, Dobožanov 1, Mesaroš 3, Kuprešak, Velimirov, Andričin, Jović 1, Davidov, G. Krstonošić, Milinović, Dajević vodili su Boris Terzić i Goran Krstonošić, igrač i predsednik kluba. Na klupi nije bilo trenera Petra Doroslovačkog.

- Zadovoljan sam kako smo igrali. Istina je da sam bio u vodi, ali sam praktično samo koordinirao igru svog tima. To je i bila ideja od početka prvenstva. Moja uloga je trebalo upravo da bude korektivna i samo u slučaju preke potrebe i neposrednog realizatora. Nadam se da će igrači nastaviti sa ovakvim pristupom jer jedino tako se možemo nadati dobrom rezultatu na duže staze - rekao je Goran Krstonošić, a o izostanku trenera je rekao:

- Pre početka prvenstva smo se dogovorili da ukoliko nađe neki povoljni angažman, trener može slobodno da ide, tako da ništa nije sporno. U fajnal-for ćemo ući u ovakvim okolnostima, a posle ćemo videti.

O tome zašto nije vodio ekipu protiv Spartak Prozivke (nije prvi put da se to dogodilo tokom prvenstva), Petar Doroslovački koji bi svakako, kao i prethodne godine tokom leta, odnosno od 1. juna trebao da ide u Liban a potom i u Novi Zeland, nije želeo da kaže svoj komentar.

V.F.

Last modified on
Rate this item
(0 votes)
back to top